Cykling

Nye værtskaber tildelt: VM kommer til Flandern

Den trefoldige verdensmester Peter Sagan vil givetvis være blandt de ryttere, der glæder sig til at køre VM i Flandern.  Jonathan Nackstrand / Scanpix Denmark

VM i landevejscykling skal i 2020 afholdes i Schweiz og i 2021 kommer cykelsportens hjerte Flandern til at lægge veje til verdensmesterskabet.

Den internationale cykelunion (UCI) er i disse dage samlet til VM i Innsbruck for at lægge planer for cykelsportens fremtid. Torsdag middag offentliggjorde unionen, at den har sat navne på de kommende værtskaber til at afholde verdensmesterskaber indenfor flere forskellige discipliner. 

Imens Yorkshire i England allerede er i gang med at planlægge VM i 2019, har UCI tildelt VM i 2020 til Schweiz. Ruterne vil blive lagt i de schweiziske alper, så de bedste ryttere kan formentlig se frem til et bjergrigt løb, ligesom det er tilfældet i år i Østrig. 

I 2021 vil VM blive afholdt i Flandern i Belgien. Verdensmesterskaberne vil markere hundredeåret for det første verdensmesterskab, som blev afholdt i Danmark. Flandern betragtes som cykelsportens hjerte i landevejscykling, og unionen oplyser, at mesterskaberne vil blive afholdt på en typisk Flandern-rundstrækning. 

Dermed kan rytterne se frem at dyste om den eftertragtede VM-trøje på brosten, som områdets cykelløb er berømt for. 

Udover landevejsmesterskaberne præsenterede UCI også værtskaber til i alt otte andre discipliner indenfor cykelsporten. Heriblandt bane-VM og mountainbike. I alt 18 VM fordelt på otte lande i seks forskellige discipliner. 

- Vi er glade for at være i stand til at tildele et rekordstort antal UCI verdensmesterskaber i perioden 2020-2024. Med verdensmesterskabet i 2025, som vil blive afholdt i Afrika, er adskillelige kontinenter lige nu i gang med at byde velkommen til VM, siger præsident David Lappartient i forbindelse med offentliggørelsen. 

Unikt verdensmesterskab i 2023

Det eneste værtskab i perioden 2019-2025, som ikke er tildelt endnu er værtskabet i 2023, hvilket skyldes, at det bliver et helt særligt år i cykelsporten. Her vil samtlige discipliner i cykelsporten for første gang nogensinde blive afholdt samme sted og samme tid. Det betyder, at landevejscykling, mountainbike, banecykling, BMX, para-cykling landevej, para-cykling bane og Grand Fondo vil blive afholdt på én gang. 

- Det vil transformere værtbyen til en sand hovedstad for cykelsporten i næsten tre uger. Det vil blive bestemt på vores næste samling i UCI, hvem der kommer til at afholde det blandt de kandidater, der er med i konkurrencen lige nu, siger David Lappartient.