Cykling

UCI indfører minimumsløn for kvinder samt nye divisioner

UCI har ikke meddelt, hvor meget minimumslønnen til kvinderne bliver på. Karim Jaafar / Scanpix Denmark

Den internationale cykelunion, UCI, har fremlagt en række punkter, som de vil indføre fra 2020. Her er minimumsløn blandt andet på programmet.

Når unge kvinder i fremtiden tager skridtet op på det øverste cykelniveau, vil de være sikret en minimumsløn.

Det har den internationale cykelunion, UCI, netop annonceret, og det er planlagt at skulle træde i kraft fra 2020. Derudover vil rytternes kontrakter ligeledes blive undersøgt, inden de underskrives, hvilket allerede er tilfældet hos mændene.

Og det er noget, som UCI's præsident er glad for.

- Jeg vil byde denne udvikling i kvindernes cykelsport velkommen. Det styrker kvindecykling i UCI-regi, og det er en af de centrale punkter i UCI’s agenda for 2020, siger David Lappartient ifølge Velonews.

- Beslutningen øger professionalismen i sporten og vil samtidig inspirere unge ryttere. Det bliver med samme model, som fik mændenes sport til at blive en af de mest populære i verden.

UCI har ikke meddelt, hvor meget minimumslønnen bliver på. Der er allerede minimumsløn hos mændene, men det vides ikke, om kvindernes bliver i samme niveau.

Foruden indførelsen af minimumslønnen bliver kvindernes cykelkalender også rekonstrueret med introduktionen af en ny UCI Pro Series-klasse.

Fra 2020 vil kvindernes løb nu komme i fire kategorier: World Touren, Pro Series-klassen, Klasse 1 og Klasse 2.

Foruden disse ændringer, der træder i kraft fra 2020, beretter UCI også om en agenda, der i 2022 blandt andet vil se på samme størrelse pengepræmier hos kvinderne som hos mændene er på programmet.