Cykling

Elektriske mountainbikes får sin egen disciplin ved VM

Det første verdensmesterskab i e-Mountainbike vil blive holdt i Mont-Sainte-Anne i Canada 21. september. Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

Eldrevne mountainbikes er allerede en stor del af sporten, og derfor giver det mening, at UCI laver et event, siger den danske landstræner.

Den Internationale Cykelunion, UCI, har offentliggjort flere ændringer, der bliver indført i den kommende sæson.

En af ændringerne er, at der fra næste år vil blive afholdt et mesterskab for eldrevne mountainbikes, som vil blive kørt på samme tid som det normale verdensmesterskab.

Derudover vil der også blive uddelt en regnbrugestribet trikot til den vindende rytter. Det skriver cykelmediet Velonews.

I takt med at elektriske cykler stiger på markedet, er det ikke chokerende, at UCI også vil involvere sig i den disciplin, og løb med eldrevne cykler er allerede en stor ting. Det siger den danske landstræner i mountainbike, Mads Bødker, til Jyllands-Posten.

- Jeg ser det som noget, der udbreder interessen for cykling og mountainbike generelt. At det er kommet som konkurrenceform er meget interessant, men jeg vil også gerne have lov til lige at se, hvordan det udvikler sig. Det er i hvert fald ikke noget, som som landsholdsrytterne vil kaste sig over, siger landstræneren.

Det første verdensmesterskab i e-Mountainbike vil blive holdt i Mont-Sainte-Anne i Canada 21. september, hvor de traditionelle discipliner også bliver afholdt.

Foruden disse ændringer, der træder i kraft fra 2019, beretter UCI også om en agenda, der i 2022 blandt andet vil se på samme størrelse pengepræmier hos kvinderne som hos mændene er på programmet.