Cykling

Alejandro Valverde vinder VM

For første gang i karrieren kan spanske Alejandro Valverde glæde sig over at kalde sig verdensmester i landevejscykling.

Alejandro Valverde er verdensmester. 

Det står klart, efter spanieren krydsede stregen først i den østrigske by Innsbruck, hvor han besejrede franske Romain Bardet, Michael Woods fra Canada og hollandske Tom Dumoulin i spurten. 

Den 38-årige Movistar-rytter har været på podiet seks gange tidligere, men inden søndagens løb i Østrig havde han aldrig været en tur på den øverste skammel for at modtage guldmedaljen og den ikoniske regnbuetrøje, som han skal bære det kommende år. 

Top 3

1. Alejandro Valverde (Spanien)

2. Romain Bardet (Frankrig)

3. Michael Woods (Canada)

Referat fra Ritzau

I linjeløbet var Valverde blandt favoritterne, og efter at danske Michael Valgren havde vist imponerende kørsel mod slutningen af løbet, tog Valverde over sammen med en række ryttere, da sidste omgang gik ind i sin slutfase.

Michael Valgren blev hentet på verdensmesterskabets afsluttende mur, men forinden viste han sig frem i et fremragende soloridt. Video: TV 2 SPORT

Efter seks VM-medaljer var spanieren hurtigst i spurten foran franske Romain Bardet og canadiske Michael Woods, og Valverde kunne dermed juble over sit VM-guld. 

Valgren sled sig igennem den utrolig hårde afslutning og kom i mål som nummer syv. 

De seneste 10 års verdensmestre

2018: Alejandro Valverde (Spanien)

2017: Peter Sagan (Slovakiet)

2016: Peter Sagan (Slovakiet)

2015: Peter Sagan (Slovakiet)

2014: Michal Kwiatkowski (Polen)

2013: Rui Costa (Portugal)

2012: Philippe Gilbert (Belgien)

2011: Mark Cavendish (Storbritannien)

2010: Thor Hushovd (Norge)

2009: Cadel Evans, Australien.

VM-ruten var blandt de hårdeste i mange år, og den bød på hele 4670 højdemeter og 258,5 kilometer i det krævende terræn med mange stigninger. 

Starten gik i Kufstein, og målstregen lå i Innsbruck. 

Rytterne skulle køre 90 kilometer, før de ramte en rundstrækning på 23,8 kilometer. Den skulle køres igennem seks gange, men sidste omgang var udvidet til 31 kilometer.

Danske Kasper Asgreen var med i et udbrud på i alt 11 ryttere, der havde et stort forspring, som dog gradvist skrumpede ind helt efter planen. 

Med 22 kilometer igen sluttede løbet for Asgreen, da resterne af udbruddet blev kørt ind på sidste omgang, men i stedet tog Michael Valgren over. 

Valgreen viste enorm styrke og placerede sig forrest i feltet af favoritter og kørte solo. 

Med 15 kilometer igen havde danskeren et forspring på 20 sekunder, inden en voldsom stigning ventede, men her sluttede det for Valgren, og Alejandro Valverde overtog den helt store scene.

Jakob Fuglsang kom i mål som nummer 20, mens Kasper Asgreen blev nummer 52.