Ydmyg Sagan hyldede Valverde på VM-podiet

Alejandro Valverde vandt søndag verdensmesterskabet i landevejscykling og overtager derfor tronen fra Peter Sagan, der har vundet de seneste tre år.

Peter Sagan formåede for første gang i fire år ikke at vinde VM i landevejscykling.

Men den slovakiske cykelstjerne kom alligevel en tur på podiet. Han overrakte nemlig guldmedaljen til den nye verdensmester, Alejandro Valverde, og det var der en helt særlig grund til.

- Fordi jeg er stolt af at være trefoldig verdensmester, og jeg er meget glad for, at jeg kan give trøjen til Alejandro Valverde.

- Det var et smukt øjeblik, også for mig, for jeg tror, han bliver en fantastisk verdensmester og vil forsvare den trøje godt det næste år, fortæller Peter Sagan til TV 2 SPORT.

Også i kommentatorboksen gav hyldesten smil på læberne hos TV 2 SPORTs cykeleksperter.  

- Verdensklasse. Det er så stort det der. Det er den flottest mulige måde at få medaljen på, lød det blandt andet fra TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

Alejandro Valverde kørte sammen med Tom Dumoulin, Michael Woods og Romain Bardet den afsluttende spurt, og her var den spanske cykelrytter altså først over stregen.

Jeg synes ikke, jeg er på Alejandro Valverdes niveau

Peter Sagan

Det var syvende gang, at spanieren endte på podiet ved VM, men første gang han stod på det øverste trin.

De seneste tre år har Peter Sagan været urørlig ved VM, og den 28-årige cykelrytter mener, at Alejandro er en meget værdig tronfølger.

- Jeg synes ikke, jeg er på Alejandro Valverdes niveau. Han lykkes med alt, hvad han gør i sin karriere, og jeg synes, det er meget, meget godt for ham og cyklingen, at han vandt trøjen, siger Peter Sagan.

Årets bedste dansker blev Michael Valgren, der kom i mål 43 sekunder efter Alejandro Valverde og endte som nummer syv.