Topryttere bifalder Valverdes VM-triumf: - Beviset på, det aldrig er for sent

Danskere og verdensstjerner hylder Alejandro Valverde, mens andre nævner spanierens blakkede fortid i kølvandet på VM.

121 sejre og seks VM-medaljer.

Det var status for Alejandro Valverde inden årets verdensmesterskab i Innsbruck. Her var den spanske veteran stærkest af alle på de 252 kuperede kilometer, og derfor kunne han efterfølgende lade sig ikæde den regnbuestribede verdensmestertrøje for første gang nogensinde.

- Det skulle jo ske på et eller andet tidspunkt. Manden har vundet 122 sejre, og nu kan han også krydse VM af. Det er fortjent, for han er en eminent cykelrytter. Det må man bare give ham, sagde Michael Valgren til TV 2 SPORT, inden Jakob Fuglsang supplerede:

- Når man kan vinde som 38-årig, så er der jo håb endnu. Det er super flot og fortjent. Han har vundet så mange cykelløb, at det næsten ikke er en overraskelse, at han også bliver verdensmester. Tillykke til ham.

Der var kun pæne ord tilovers for den nykårede verdensmester efter løbet i Innsbruck. Video: TV 2 SPORT

Tidligere mestre udviste stor respekt

De to danskere var langt fra de eneste, der udtrykte stor respekt for den nykårede VM-guldvinder. En række af cykelverdenens største stjerner stillede sig nærmest i kø for at slynge roser efter Valverde i kølvandet på karrierens måske største triumf.

Heriblandt Peter Sagan, der har vundet de forrige tre verdensmesterskaber, og som overrakte guldmedaljen til spanieren søndag.

- Jeg er meget glad for, at jeg kunne give trøjen til Alejandro. Det var et smukt øjeblik, også for mig, for jeg tror, han bliver en fantastisk verdensmester og vil forsvare den trøje godt det næste år.

- Jeg synes ikke, jeg er på hans niveau. Han lykkes med alt, hvad han gør i sin karriere, og det er meget, meget godt for ham og cyklingen, at han vandt trøjen. Helt sikkert, lød det fra Sagan.

Peter Sagan overrakte guldmedaljen til Alejandro Valverde, der for første gang i karrieren kan kalde sig verdensmester. Video: TV 2 SPORT

Også på Twitter var der rosende ord til Alejandro Valverde, der tidligere har udmærket sig ved at vinde Liège-Bastogne-Liège fire gange, Flèche Wallone fem gange og i alt 11 etapesejre i Vuelta a España. Et løb han vandt samlet i 2009.

- Hatten af for Valverde. Sikke en rytter, skrev europamesteren Matteo Trentin, mens den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski fulgte op med ordene:

- Jeg lover at jagte regnbuetrøjen, til min karriere slutter. Alejandro Valverde er bevis på, det aldrig er for sent. Chapeau.

Blakket fortid 

Det var dog ikke alle, der lod sig indlemme i jubelkoret. Den amerikanske journalist og redaktør på mediet CyclingTips Neal Rogers delte søndag aften et tweet, hvori han mindede om, at Valverde i 2010 blev idømt to års karantæne.

- Jeg forstår, hvorfor folk er glade på Valverdes vegne - han er 38 år og har jagtet rengbuetrøjen hele karrieren. Fantastisk. Men jeg forstår også, hvor meget den verdensmestertitel ville have betydet for Bardet eller Woods, der formentlig aldrig har stukket en nål i deres arm for at opnå et resultat, skrev Rogers.

Det samme beskrev den mangeårige danske cykeljournalist Lars B. Jørgensen:

- Det er ikke så moderne at nævne det. Men en rytter involveret og dømt for blodposer i Operacion Puerto bliver aldrig årtusindets mest perfekte i min bog. Desværre. Men tillykke til Valverde og vennerne.

Alejandro Valverdes første verdensmestertitel kom i hus, da han besejrede franske Romain Bardet og canadiske Michael Woods i en decimeret spurt, og dermed henviste dem til henholdsvis sølv og bronze.