Cykling

UCI overvejer at skabe et cykel-VM i e-sport

Den internationale cykelunion UCI er positivt på at blande cykelsport og e-sport. Officielle regler og sågar et VM kan være på vej.

Cykling er ikke kun noget, der foregår på veje og cykelstier. Cykling er også rykket indenfor, hvor ryttere kan køre med og mod hinanden i en virtuel verden.

Den udvikling overvejer den internationale cykelunion UCI at køre med på. Ifølge Cyclingnews kan der endda være et officielt verdensmesterskab på vej, hvor ryttere kører mod hinanden via en online platform.

- Vi ser på fremtiden i hver eneste del af cykling, og vi vil gerne hjælpe med udviklingen af virtuel cykling. Vi vil være sikre på, det sker på en ordentlig måde ved at skabe klare guidlines og regler, inklusive antidopingregler, siger UCI-præsident David Lappartient til Cyclingnews.

Allerede nu findes der en online cykelplatform kaldet Zwift, der gør det muligt at koble sin hometrainer sammen med en computer. På den måde, kan man forestille sig, at man kører bestemte ruter eller stigninger, ligesom det tidligere har været set med simulatoren i TV 2’s Tour de France-studier for år tilbage.

Det nye ved Zwift er, at man kan køre med og mod andre cyklister. På den måde kan man konkurrere med andre, selvom man sidder i hver sin del af verden. I modsætning til eksempelvis fodboldspillet FIFA er der i cykling tale om en e-sport, hvor den fysiske præstation er afgørende for resultaterne på skærmen.

Cykling som e-sport skal altså ikke forveksles med cykling med elcykler, der også har vundet indpas i UCI. Under landevejs-VM i Innsbruck kom det frem, at UCI næste år vil arrangere et verdensmesterskab for eldrevne mountainbikes. Dette mesterskab skal køres samtidig med det klassiske mountainbike-VM.