Cykling

Konkurrent er imponeret og overrasket over at miste timerekord

Den nu tidligere indehaver af den danske timerekord Martin Toft Madsen er meget motiveret på at forsøge at slå Mikkel Bjergs danske rekord.

Mikkel Bjerg forlængede den danske timerekord med 111 meter, da han torsdag slog Martin Toft Madsen af tronen.

En imponerende bedrift af den kun 19-årige temporytter, som også får rosende ord med på vejen af den nu tidligere rekordindehaver.

- Det er flot af ham, synes jeg. Det må jeg give ham, siger Martin Toft Madsen til TV 2 SPORT.

BHS-Almeborg Bornholm-rytteren fulgte ikke selv med i rekordforsøget, da han var ude at træne. Men da den ene SMS efterfulgt af den anden begyndte at tikke ind, blev han klar over, at han nu – overraskende for ham selv – kan kalde sig tidligere indehaver af den danske timerekord.

- Jeg troede ikke, han ville køre så langt, så det tager jeg bare hatten af for.

- Jeg havde skudt ham til lidt mindre, men jeg havde helt sikkert regnet med, at han havde forbedret sig i forhold til sidste år. Men ikke så meget, siger Martin Toft Madsen.

Mikkel Bjerg kørte sidste år 52,311 kilometer på en time, og den tid forbedrede han altså markant torsdag, hvor der efter en time var tilbagelagt imponerende 53 kilometer og 730 meter.

- Det var muligvis min bedste præstation på en cykel. Det er superfedt, sagde Mikkel Bjerg, som i sidste uge vandt U23-VM i enkeltstart for anden gang, til TV 2 SPORT.

Det sidste komma er ikke sat

Efter at hatten røg af for Mikkel Bjerg gjorde Martin Toft Madsen det hurtigt klart, torsdagens begivenheder har givet ham blod på tanden.

- Jeg må op på hesten igen, kan jeg se.

I sommer forsøgte Martin Toft Madsen ikke bare at sætte dansk rekord. Målet var at slå Bradley Wiggins’ utrolige 54 kilometer 524 meter. Dette lykkedes dog ikke, men 53 kilometer og 619 meter, som han tilbagelagde, var altså indtil torsdag dansk rekord.

- Lige siden jeg landede fra Mexico, har jeg overvejet at give verdensrekorden et forsøg igen. Og nu er danmarksrekorden også et skud værd, så jeg regner med at gøre et forsøg igen. Det bliver nok ikke i år, men jeg regner med, at det bliver engang næste år.

At Mikkel Bjerg pludselig for alvor har meldt sig ind i kampen, gør det bare endnu sjovere for BHS-Almeborg Bornholm-rytteren.

- Vi har lidt kamp internt, men er også gode venner. Så det er da kun fint, hvis vi kan presse hinanden. Så bliver vi jo kun bedre begge to. Så forhåbentlig kan han også give noget til mig, så jeg kan køre endnu stærkere, når jeg skal køre.

Bjerg overvejer Mexico

Mens Mikkel Bjerg kørte på Odense Cyklebane, var Martin Toft Madsen i sommer et smut over Atlanten i den mexicanske by Aguascalientes, hvor en velodrom 1900 meter over havets overflade skulle give ham optimale betingelser for rekordforsøget.

Til trods for forskellige luftlag formåede Mikkel Bjerg altså at tage rekorden i Odense. Den danske rekord er dog ikke nok for den 19-årige temporytter. Han tænker på Bradley Wiggins’ utrolige verdensrekord, og den skal måske slås i Mexico.

- Det kan godt være, jeg skal over og teste på banen. En bane som her i Odense gør det også rigtig godt. Temperaturen var høj, og det er grunden til, man kan lave en præstation som den i dag.