Cykling

Stortalent fortsætter karrieren hos Team Sky

Egan Bernal havde en stor andel i Geraint Thomas' Tour de France-sejr. Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Colombianske Egan Bernal har underskrevet en ny femårig kontakt med Team Sky, så den nu udløber efter 2023-sæsonen.

Han var Geraint Thomas og Chris Froomes største støtte under sommerens Tour de France.

Og nu har Team Sky sikret sig at 21-årige Egan Bernal også er at finde på det britiske storhold mange år ud i fremtiden. Fredag eftermiddag har holdet annonceret, at colombianeren har underskrevet en ny femårig lang kontrakt.

Så lang en kontrakt er ikke normal i cykelsporten, men ifølge Bernal var han slet ikke i tvivl om fremtiden.

- Jeg er meget glad for at have underskrevet en ny kontrakt med Team Sky. Jeg føler, at jeg er på et niveau stadie i mit liv. Jeg ved, at fem år er lang tid, og at en kontrakt så lang ikke er normalt i cykling, men holdet har været fantastisk for mig. De har tilbudt mig alt, hvad jeg havde brug for, og jeg glæder mig til fremtiden, siger Egan Bernal til Team Sky hjemmeside.

- Jeg forestillede mig, at mit første år på holdet ville være anderledes, og jeg var nervøs, før jeg kom til holdet. Jeg har fundet fantastiske personer og et hold, som er klar til at hjælpe mig. Derfor var beslutning let. Jeg vil fortsætte med at udvikle mig som rytter samt lære af og hjælpe de bedste i bedste branchen. For mig er der ikke noget bedre sted til det end hos Team Sky.

Egan er en del af den næste generation hos Team Sky, og han er en fremtidig Grand Tour-kaptajn

Dave Brailsford

Det 21-årige supertalent har allerede imponeret på cykelsportens øverste hylde, og han er af flere cykeleksperter blevet spået som den næste helt store Grand Tour-rytter.

Bare i år har han hentet en sejr i Tour of California, en andenplads i Romandiet Rundt, det colombianske mesterskab i enkeltstart samt flere andre stærke resultater.

Dette har Team Sky også fået øjnene op for, og derfor er holdets teamchef, Dave Brailsford, lykkelig over, at han har viet sin fremtid til dem.

- Egan har potentialet til at vinde de største løb i verden i de kommende år. Alder er ingen barriere for, hvad han kan udrettet. Egan er en del af den næste generation hos Team Sky, og han er en fremtidig Grand Tour-kaptajn, siger Dave Brailsford.

- Han er allerede et toptalent, som allerede han vist sin mentale og fysiske styrke i de seneste måneder, og han vil kun blive endnu bedre.

Egan Bernal blev nummer 15 i Tour de France og sluttede som nummer to i ungdomskonkurrencen. Her blev han kun slået af franske Pierre Latour.