Cykling

Brian Holm er nervøs - ved ikke, om han er færdig

Klassikeren Paris-Tours kan være Brian Holms sidste løb som sportsdirektør for Quick-Step Floors.

Se Paris-Tours søndag fra klokken 14.35 på TV 2 og TV 2 PLAY

Det er uvant. Det er usikkert. Og det giver anledning til lidt rumlen i maveregionen.

- Selvfølgelig er jeg da lidt betænkelig ved at stoppe, lidt nervøs. Man ved jo ikke, hvad fremtiden bringer.

Det kan nemlig være, at målstregen er nær for et langt liv i cykelsporten og for et ansigt, som nærmest er synonymt med livet på landevejene. Søndagens endagsløb Paris-Tours kan være sidste gang, Brian Holm går på arbejde som sportsdirektør. 

Under sommerens Tour de France bad den 56-årige dansker sin chef på Quick-Step-mandskabet, Patrick Lefevre, om en halvtidsstilling i det rejsetunge job, så der kunne blive mere tid til familien.

- Min knægt er 15 år. Vi har aldrig været på ferie sammen, fordi jeg har 180 rejsedage, og når jeg kommer hjem har jeg ikke synderlig lyst til at rejse mere. Det må jo stoppe på et tidspunkt, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

Men der er stadig ingen tilbagemelding på forespørgslen.

- Alt, hvad han sagde til mit forslag om kun at arbejde 50 dage, var, at det kunne han da også godt tænke sig. Om han så mente, det var en super god ide, eller at jeg var helt idiot, dét fandt jeg aldrig rigtigt ud af, lyder det fra den danske sportsdirektør med det sædvanlige glimt i øjet.

Derfor kan det vise sig, at det er slut efter søndagens klassiker. Måske bare for Quick-Step-æraen. Måske i det hele taget.

- Hvis jeg om to måneder finder ud af, at Paris-Tours har været det sidste løb for Quick-Step, vil jeg da tænke på, at det har været en fornøjelse hele vejen igennem, fortæller Brian Holm, der har været en del af det belgiske hold siden 2012.

- Jeg har simpelthen elsket hvert sekund som sportsdirektør. Det har været en kæmpe ære at arbejde med nogle af verdens bedste cykelryttere.

Tidligere på året kom det frem, at danskeren har været til sit sidste Tour de France. Sidste løb eller ej, der er mulighed for at følge Brian Holm under det franske løb, der vises på TV 2 og TV 2 PLAY søndag.