Cykling

Kragh kan vinde de største klassikere, siger sportsdirektør og eksperter

Søren Kragh Andersen vandt søndag karrierens hidtil største sejr, da han kørte alene over målstregen i Paris-Tours.

En suveræn sejr i efterårsklassikeren Paris-Tour kan være et gyldent springbræt for Søren Kragh Andersen fra Team SunWeb.

Det mener både Quick – Step Floors-sportsdirektør Brian Holm og TV 2 SPORTs cykeleksperter Brian Vandborg og Chris Anker Sørensen.

- Han er en god cykelrytter, fastslår Brian Holm.

- Fremadrettet er han nok også en rytter, der kommer til at køre finalen i Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Den mandfolkepræstation i dag viser, han er en god cykelrytter, siger Brian Holm.

Søren Kragh kom med i et udbrud med 35 kilometer til mål. Med 10 kilometer tilbage af løbet var frontgruppen decimeret til danskeren, Brian Holms rytter Nicki Terpstra og Benoit Cosnefroy fra AG2R La Mondiale.

Ingen af de to sidstnævnte kunne følge med Søren Kragh, da han rykkede med lidt over 10 kilometer til mål. ’Smukt kørt’, siger Brian Holm danskerens sejr på 25 sekunder, og lige så betaget er Brian Vandborg:

- Jeg har stadig svært ved at se noget, han ikke kan finde ud af, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Vandborg og tilføjer:

- Der kommer nok et punkt, hvor han skal specialisere sig lidt mere – ellers ender han med at kunne det hele uden at være den allerbedste til noget af det.

Flnadern Rundt med tre danske favoritter

Chris Anker Sørensen, der også er cykelekspert på TV 2 SPORT, mener, den alsidige dansker kan gøre klogt i at satse på et løb som Amstel Gold Race.

- På korte, stejle stigninger kører han stærkt. Det er helt latterligt, så god han er. Han har et punch, hvor det ser let ud – men han kører vanvittigt stærkt. Jeg har prøvet at køre med ham, og det er en ubehagelig oplevelse, siger Chris Anker Sørensen og ser frem mod forårssæsonen:

- Det bliver vildt at kommentere Flandern Rundt næste år, hvor Søren Kragh, Mads Pedersen og Michael Valgren er tre af de største favoritter.

Flandern Rundt er et af cykelsportens fem monumenter. Søren Kragh har deltaget to gange – i 2016 udgik han, og i 2017 blev han nummer 74.

Søndagens sejr i Paris-Tours er Søren Kraghs fjerde sejr som professionel.