Cykling

Verdens bedste cykelhold skifter navn

En ny sponsor har købt sig ind på verdens bedste cykelhold, der drives af Patrick Lefevere.

Det mest vindende cykelhold kommer i næste sæson til at køre under et nyt navn.

Quick–Step Floors, der med tre danskere i truppen har vundet 69 UCI-sejre i denne sæson, skal fremover hedde Deceuninck – Quick-Step. Det oplyser holdet på sin hjemmeside.

Med sit sponsorat er vinduesproducenten med til at skabe ro omkring holdet, lyder det fra direktøren: 

- Takket være Deceunincks engagement og vores andre partnere kan holdet tænke på fremtiden og bygge videre på det, vi har præsteret i denne fantastiske sæson. I løbet af de seneste år har vi vist, at vi er en af de største ’spillere’ i cykelsporten, siger holdets CEO, Patrick Lefevere.

I denne sæson har tre danskere kørt for Quick–Step Floors, der har Brian Holm ansat som sportsdirektør.

Kasper Asgreen, der skrev kontrakt med holdet i foråret, skal også køre for det belgiske storhold i 2019 og 2020. Michael Mørkøv har også kontrakt for næste sæson.

Det er endnu uafklaret, om Mikkel Honorés kontrakt som stagiare bliver byttet ud med en permanent aftale.

Hvad angår Brian Holm, udtalte han så sent som søndag eftermiddag, at han endnu ikke ved, om han fortsætter på holdet efter nytår, når hans kontrakt udløber. Holm har tidligere fortalt, at han gerne vil gå ned i tid som sportsdirektør, og derfor vil han gerne lave en deltidsaftale. 

- I allerværste fald var det mit sidste løb med Quick – Step, men jeg skal såmænd nok finde andre hold eller komme til cykelløb fremadrettet, sagde Brian Holm til TV 2 SPORT om sin fremtid efter Paris-Tours. 

Quick-Step-rytteren Nicki Terpstra blev nummer tre i søndagens efterårsklassiker, som danske Søren Kragh Andersen fra Team Sunweb vandt.

Søren Kragh Andersen kørte solo de sidste 10 kilometer.