Cykling

Ullrich takker Armstrong for hjælp – men vil finde ’sin egen vej’ efter skandaler

Den tidligere tyske Tour-vinder er i gang med behandlingen af sit stofmisbrug og sine psykiske problemer. En tidligere rival har tilbudt sin hjælp.

Jan Ullrich er tilbage i Tyskland efter et behandlingsophold i Miami. Tyskeren har problemer med stofmisbrug og fortsætter sin behandling i hjemlandet.

Han vil ikke fortælle offentligheden om sin sygdom, men opholdet har gjort Tour-vinderen fra 1997 klogere på den.

- Jeg lærte en masse under mit ophold i Miami. Jeg var omgivet af folk med samme skæbne og af rigtig gode terapeuter og doktorer. Nu er jeg klar over, at jeg er syg, skriver Jan Ullrich i et brev, som er udgivet af det tyske medie Bild.

Samtidig med sit stofmisbrug døjer Ullrich med psykiske problemer. I august i år blev Ullrich indlagt på et psykiatrisk hospital i Tyskland efter flere uheldige episoder, hvor han angiveligt angreb en prostitueret og før det brød ind i sin nabos hjem og truede vedkommende.

Det fik blandt andre Lance Armstrong til at reagere. Han fløj til Tyskland for at snakke med Jan Ullrich.  

- Min tidligere rival Lance Armstrong tilbød sin hjælp, og det er jeg meget taknemmelig for. Men jeg skal finde min egen vej, og den startede med at indse, at jeg havde brug for hjælp, skriver Jan Ullrich.

I sin aktive karriere vandt Jan Ullrich Tour de France i 1997. Han er den eneste tysker, der har vundet løbet. Udover det vandt Ullrich OL i linjeløb i 2000.

Jan Ullrich blev i 2006 kædet sammen med dopinglægen Eufemiano Fuentes, og i 2013 indrømmede Jan Ullrich, at han brugte doping igennem sin cykelkarriere.