Cykling

Geraint Thomas’ Tour de France-trofæ stjålet

Team Sky har inddraget politiet i sagen, efter af Tour de France-trofæet blev stjålet i Birmingham.

Pludselig var det væk. Det gyldne trofæ, som symboliserer Geraint Thomas’ Tour de France-sejr fra i sommer.

Team Sky og Geraint Thomas havde allernådigst udlånt trofæet med den store affektionsværdi til cykelproducenten Pinarello, som afholdt et cykelshow i National Exhibition Centre i Birmingham, sammen med andre af Team Skys trofæer.

Udvekslingen af Tour de France-pokalen skulle vise sig at blive – forhåbentlig foreløbigt – sidste gang, de kunne se og røre ved den dybe skål med de mange, dybe lag, der leder minderne tilbage på de tre vellykkede uger i det franske denne sommer.

- Det er utroligt uheldigt, at dette er sket. Det siger sig selv, at trofæet er af ret begrænset værdi til den, der tog det, men betyder meget for mig og for holdet, siger Geraint Thomas i en pressemeddelse fra Team Sky.

Under oprydningen i forbindelse med cykelshowet var trofæet ikke længere at finde på sin plads, fortæller Team Sky, som har meldt tyveriet til politiet.

Folkene med ansvaret for det var Pinarello, og her er man naturligvis kede af situationen.

- Vi er naturligvis knuste over, at det er sket. Vi tager det fulde ansvar og har undskyldt personligt til Geraint. Selvfølgelig håber vi alle, at trofæet kan komme tilbage til os, siger Richard Hemington, som er administrerende direktør for Pinarello.

Også Geraint Thomas' holdkammerat, den firedobbelte Tour de France-vinder, som måtte nøjes med tredjepladsen i årets Tour, Chris Froome, ærgrer sig over tyveriet.

- Rystende, lyder det kortfattet.

Både Pinarello, Geraint Thomas og Team Sky håber nu, at tyven vil aflevere trofæet tilbage. Nu er det største visuelle bevis på Tour de France-sejren Geraint Thomas’ gule, som han fik overrakt på podiet i Paris.

- Et trofæ er vigtigt, men det de utrolige minder fra sommeren, som betyder mest – disse kan ingen nogensinde stjæle, siger Geraint Thomas.

Sejren i Tour de France er waliserens største i karrieren.