Cykling

Riis’ sportsdirektør afviser rytterflugt trods farvel til flere profiler

Efter en mislykket oprykning har flere profiler forladt Team Waoo. Holdets sportsdirektør kalder det en naturlig udvikling.

Der er god plads i holdbussen på Bjarne Riis’ cykelhold forud for 2019-sæsonen.

Igennem de seneste måneder har flere profiler forladt det danske kontinentalhold, der på det seneste har kørt under navnet Team Waoo.

Alexander Kamp (til Riwal), Niklas Larsen(til ColoQuick) og Torkil Veyhe(til Riwal) har alle fundet nye hold, efter Riis’ oprykning til prokontinentalniveau kiksede. Ryttere der har stået for seks ud af otte sejre for holdet i denne sæson ifølge procyclingstats.coms statistikker.

Derudover er der ifølge TV 2 SPORTs oplysninger fortsat tvivl om, hvorvidt ryttere som Søren Kragh Andersens storebror Asbjørn Kragh Andersen samt U23-landsholdsrytteren Mikkel Frølich Honoré fortsætter på holdet.

Over for TV 2 SPORT afviser Team Waoos sportsdirektør, Daniel Foder, at der er tale om en decideret rytterflugt.

- Det er ikke sådan, at vi synes, at der har været en rytterflugt. Der har bare været en naturlig udvikling. Der er stadig et hold i 2019, det er helt sikkert, siger han.

Kikset oprykning

Bjarne Riis’ hold har været genstand for en øget bevågenhed de seneste måneder, efter Bjarne Riis under Tour de France annoncerede, at han ønskede at rykke et niveau op med Team Waoo fra 2019.

Men som månederne gik, blev udmeldingerne fra holdet færre. Ingen ryttere blev hentet til, og ingen nye sponsorer blev præsenteret.

Imens var situationen en anden hos de danske kontinentalkonkurrenter fra Riwal CeramicSpeed.

Det fynsk-baserede hold havde tidligt økonomien på plads og hentede blandt andet Alexander Kamp og Torkil Veyhe hos Riis.

Riis er stoppet som direktør

Hvor Riwal har brugt tid på at opruste, har Bjarne Riis’ cykelhold brugt tid på at omstrukturere sig.

Bjarne Riis er trådt af som direktør i Virtu Cycling Group, der er hovedfirmaet i en organisation bygget op af flere virksomheder - blandt andre Virtu Business Club, Virtu Cycling Gear, Virtu Travel Aps og firmaet bag cykelholdet Team Waoo, Nor Pro Cycling.

Riis er nu bestyrelsesformand i Virtu Cycling Group, mens Anders Gram er blevet direktør. Anders Gram kom til Virtu fra en stilling som direktør i virksomheden Würth Industri Danmark.

På cykelholdet er Christian Poulsen, der tidligere har fungeret som sponsoransvarlig, nu sportslig ansvarlig ifølge TV 2 SPORTs oplysninger.

Og når vi nu er ved det sportslige, så gik sportsdirektør Michael Skelde og holdet hvert til sit i løbet af sommeren, og Daniel Foder blev ny sportsdirektør på holdet.

Fokus på fundamentet

Netop de mange omrokeringer har været omdrejningspunktet på holdet den seneste tid, når det nu ikke blev til en oprykning i år, og ifølge Daniel Foder er det derfor, at der endnu ikke er blevet præsenteret nye ryttere på holdet.

- Vi har stået i en situation, hvor vi på ledelsesplan har lavet nogle ændringer i sommer, og vi har skulle have fundamentet på plads, inden vi har kunnet lave aftaler.

Netop fordi fokus har været på holdets fundament, tager Daniel Foder farvellet til profilerne roligt.

- Vi har måtte acceptere, at nogle ryttere har haft lyst til at prøve noget andet, eller ikke haft tid til at vente. Sådan er verdenen. Det har jeg det okay med, siger han til TV 2 SPORT.

Team Waoo er det mest vindende danske cykelhold i 2018 med otte sejre ifølge procyclingstats.com.