Cykling

Sportsdirektør blev meldt savnet - fundet af helikopter

Bjarne Riis' tidligere sportsdirketør på Saxo-Tinkoff Steven De Jongh vendte mandag ikke tilbage fra en cykeltur i Spanien.

Hollandske Steven de Jongh, der er sportsdirektør på det amerikanske cykelhold Trek-Segafredo, blev sidst på eftermiddagen mandag fundet af en helikopter, efter han var blevet meldt savnet i området omkring den spanske by Girona.

På Twitter bad hans hustru, Renee Meijer, om hjælp til at finde sin mand, der klokken 10.30 mandag kørte ud på en cykeltur i området omkring den spanske by. Ifølge det hollandske medie Telegraaf var han ikke til at komme i kontakt med per telefon.

Knap to timer senere meddelte Meijer så på Twitter, at en eftersøgningshelikopter havde fundet ham, og at han trak vejret og havde puls.

Kort efter skrev Trek-Segafredo, at han var ved bevidsthed, og at han var blevet kørt på hospitalet.

Sent på aftenen kom en ny udmelding fra Renee Meijer.

- Han kommer til at klare den, han er bare meget øm og har meget hovedpine, ikke andet. Jeg har talt med ham, skriver hun på Twitter, mens Trek-holdet fortæller, at han har fået en hjernerystelse, men ingen brækkede knogler.

Trek skriver endvidere på Twitter, at det endnu er uklart, hvad der skete med sportsdirektøren. Ifølge det hollandske medie NOS blev han fundet i siden af en vej.

Ifølge det lokale medie Diari de Girona meldte Renee Meijer sin mand savnet omkring klokken 15 på den lokale politistation, hvorefter helikoptere fra brandvæsenet blev sat ind i eftersøgningen.

Flere ryttere og sportsdirektører fra cykelsporten videregav efterlysningen fra Renee Meijer på Twitter.

Ifølge Steve de Jonghs profil på det sociale cykelmedie Strava havde han kørt 62 kilometer, før ruten blev afbrudt ved byen Calonge. Det kan have skyldtes dårligt signal i området, skriver flere personer på Twitter.

44-årige Steve de Jongh var selv professionel cykelrytter fra 1995 til 2009.

Siden da har han været sportsdirektør på Team Sky, Saxo-Tinkoff og Trek-Segafredo.