Cykling

Brian Holm fortsætter i cykelsporten, men går meget ned i tid

Den danske sportsdirektør skal stadig være sportsdirektør hos Quick-Step i 2019. Parterne har indgået en etårig delaftale med det belgiske hold.

Brian Holm har fået sin vilje.

Den 56-årige sportsdirektør fortsætter engagementet på storholdet Quick-Step på en delaftale.

- Jeg har lavet en aftale med holdet i går (mandag, red.), hvor jeg går ned på 50 dage i stedet for fuld tid. Aftalen gælder et år, fortæller Brian Holm til B.T.

Aftalen er lige præcis, hvad danskeren havde håbet på efter flere sæsoner som sportsdirektør med et tocifret antal løbsdage om året.

- Jeg er nervøs for, at jeg aldrig skal ud at rejse igen. Så jeg har spurgt chefen (Patrick Lefevere, red.), om jeg kan få et deltidsjob, fortalte Brian Holm til TV 2 SPORT i juli måned.

Vil på ferie med familien

Den tidligere cykelrytter fortalte, at han aldrig har været på sommerferie med familien, som han derfor vil bruge mere tid med.

- Jeg elsker cykelløb og har nydt hvert et sekund. Men nok er nok. Jeg må videre med mit liv. Der er andet i livet end cykelløb og Tour de France, sagde Quick-Step-danskeren.

- Jeg glæder mig til at få rutiner indarbejdet. At komme hjem med en kuffert og kunne pakke den ud frem for bare at sætte den mandag og rejse igen om fredagen, fortalte han.

Det bliver altså nu muligt for Brian Holm, der også var i forhandlinger med andre hold, inden han fik en aftale om fremtiden på plads med Quick-Step.

Inden Brian Holm blev sportsdirektør på det belgiske storhold i 2012, sad han syv år i bilen hos T-Mobile, som han også repræsenterede som aktiv rytter.

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen er med sikkerhed også på kontrakt hos Quick-Step efter nytår.