Cykling

Dansker skriver kontrakt med Astana - lovprises af Vinokourov

Jonas Gregaard Wilsly skal køre for Astana i 2019. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Jonas Gregaard Wilsly har i den sidste del af 2018-sæsonen kørt på en prøvekontrakt hos Astana. Nu bliver aftalen permanent.

Endnu en dansker er klar til World Touren fra næste sæson.

22-årige Jonas Gregaard Wilsly tager skridtet fra danske Riwal CeramicSpeed til Astana. Det bekræfter det kasakhstanske hold i en pressemeddelelse.

Jonas er en talentfuld, seriøs og hårdtarbejdende rytter, og han er 100 procent dedikeret til cykling

Alexander Vinokourov

- Jeg ser frem til den nye sæson. Det bliver stort at køre løb i højeste klasse og at hjælpe de stærke ryttere på holdet. Jeg er superstolt over at begynde min professionelle karriere hos Astana. Det her er virkelig en stor mulighed for mig, siger danskeren i en pressemeddelelse.

I den sidste del af denne sæson har det danske talent kørt løb i den azurblå Astana-dragt, hvor han debuterede i Vuelta a Burgos. Her modtog han stor ros for sit arbejde for holdkaptajn Miguel Angel Lopez.

Siden deltog han også i endagsløbene Brussels Cycling Classic og Grand Prix de Fourmies, og nu kan han altså se frem til mange flere løb for det store mandskab ledet af Alexander Vinokourov. Den tidligere cykelstjerne og nuværende general manager for holdet glæder sig over aftalen.

- Jonas Wilsly kørte nogle løb for vores hold, og han har modtaget gode evalueringer fra både sportsdirektører og hans kommende holdkammerater. Jonas er en talentfuld, seriøs og hårdtarbejdende rytter, og han er 100 procent dedikeret til cykling, siger Alexander Vinokourov, som forventer store ting af sin nye danske rytter i fremtiden.

- Han passer godt ind i vores hold, og jeg er glad for, at han vil begynde sin professionelle karriere i Astana. Han har alt, der kræves for at blive en stærk og succesfuld atlet på højeste niveau.

Astana og Jonas Gregaard Wilsly har indgået en toårig aftale. Her bliver han blandt andre holdkammerat med landsmændene Jakob Fuglsang og Magnus Cort.