Cykling

Ingen danskere er på Chris Ankers liste over årets bedste ryttere

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen kommer her med sin vurdering af hvilke ryttere, der har været bedst i 2018.

Det har været et godt år for dansk cykling. Det bedste i mange år faktisk.

Michael Valgren har vundet store sejre i Amstel Gold Race og Omloop het Nieuwsblad, Søren Kragh Andersen har leveret, Mads Pedersen blev nummer to i Flandern Rundt, og Magnus Cort vandt en etape i Touren. 

Set med danske briller har der kort sagt ikke været meget at klage over i denne sæson.

UCI’s verdensrangliste 2018

 1. 1. Alejandro Valverde
 2. 2. Simon Yates
 3. 3. Elia Viviani
 4. 4. Peter Sagan
 5. 5. Julian Alaphilippe
 6. 6. Geraint Thomas
 7. 7. Tim Wellens
 8. 8. Greg van Avermaet
 9. 9. Tom Dumoulin
 10. 10. Romain Bardet

Pr. 16/10/2018

Men de flotte danske resultater til trods mangler der fortsat lige lidt, før der kan komme en dansk rytter på TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensens liste over de ti bedste ryttere i 2018.

- Danskerne mangler lige det sidste for at kunne blande sig i top-10, hvor Michael Valgren var tættest på at kunne snige sig ind på listen, siger Chris Anker Sørensen.

Han er dog ikke kun hård ved danskerne. Også flere store internationale cykelnavne har ikke fundet vej til hans liste.

- Jeg har taget resultaterne i betragtning, men jeg har også kigget på, hvem der har underholdt mig. Froome er blandt andet ikke på listen, selvom han har vundet Giroen og kørt på podiet i Touren. Her trækker det lidt ned, at han ikke har kørt VM.

- Tim Wellens var jeg også tæt på at smide på listen, men han har måske været lidt "en Caroline Wozniacki" i denne sæson, hvor han har været med i mange løb og lavet gode placeringer, men ikke leveret de helt store resultater.

- Jeg var tæt også på at putte Nibali i top-ti, fordi han vandt Milano-Sanremo, men det kunne jeg ikke forsvare, fordi han har manglet resultater i slutningen af sæsonen efter sit styrt i Tour de France.

De 10 bedste ryttere i 2018

 1. Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet var igen i år i den gule trøje i løbet af Tour de France.

  Han har måske ikke haft sin bedste sæson. Men han er der bare altid. Masser af topplaceringer spredt udover hele året og en gul trøje i Touren. 

  Man kunne sagtens have givet denne her plads til mange andre. Der har været så mange gode præstationer i år, men Greg Van Avermaet er bare en god cykelrytter, og så synes jeg han er mega lirns.

  Derfor får han yderste mandat, som måske burde have tilfaldet andre ryttere.

 2. Primoz Roglic

  Roglic vandt 19. etape i Tour de France.

  Jeg ved i den grad, hvor hårdt et løb Baskerlandet Rundt er - hvor har jeg tit lidt som et svin i det løb.

  Så når man vinder det løb, er man en god cykelrytter. Derudover har han vundet Romandiet Rundt og Slovenien Rundt.  Han blev nummer fire i Touren.

  Jeg kan godt lide den måde, han kører cykelløb på. Han spænder skoen og klikker hjelmen på, og så er det bare ellers derudaf.

  Hans Tour-etapesejr var jo også så fortjent og en fornøjelse. Han var virkelig i hopla den dag. Heppede så meget på ham på enkelstarten, så han kunne komme på podiet.

 3. Thibaut Pinot

  Thibaut Pinot vandt lørdag monumentet Lombardiet Rundt.

  Rent taktisk kører han snotdumt til tider, men han er mega stærk, og derfor er han en underholdende cykelrytter at se på.

  Han viste sig også som stærkeste mand i de sidste løb på året. Sejren i Lombardiet Rundt var bare en sejr til stærkeste mand. Han var muligvis også franskmændenes bedste kort til VM, men de valgte bare at satse anderledes.

  Jeg ved godt, han fejlede i Giroen, og man dermed kunne argumentere for han ikke skulle være så højt på listen, det er dog korttidshukkomelsen, der rammer her, og derfor kommer det til at betyde noget, at han sluttede sæsonen godt af.

 4. Julian Alaphilippe

  Julian Alaphilippe vandt blandt andet bjergtrøjen i årets Tour de France.

  Den måde, han vandt sine to Tour de France-etaper, var bare spektakulære.

  Han kan det hele på en cykel og har virkelig mod og mandshjerte - han er en komplet rytter. 

  Har vundet to klassikere i år: Fleche Wallone hvor han blev den første til at slå Valverde siden 2013, og Clasica San Sebastian hvor han også viste imponerende kørsel.

  Men hvis han skulle have været højere på min liste, skulle han have vundet et monument som f.eks. Liège-Bastogne-Liège.

 5. Geraint Thomas

  Geraint Thomas kunne i 2018 juble over sin første Grand Tour-sejr, da han vandt verdens største cykelløb - Tour de France.

  Vinderen af Tour de France skal bare på listen over årets ryttere.

  Han var stærkeste mand i Touren, og var ikke bange for at angribe. Jeg synes også, at han er et sympatisk menneske, og derfor var virkelig glad for at se ham på podiet i Touren. Dertil kommer en samlet sejr i Criterium du Dauphine.

  Udover de to samlede sejre har han ikke lavet det store, men en Tour de France-sejr og en Dauphine-sejr er alt rigeligt til en sjetteplads på listen.

 6. Peter Sagan

  Peter Sagan blev ikke verdensmester i 2018, men nærmest som han plejer, sikrede han sig den grønne trøje i Touren.

  Sagan vinder bare meget og har gjort det mange år. Det kan nogle gange lide ham til last,  at man altid forventer en sejr, og det gør det måske også på denne liste. 

  Den måde han vandt Paris-Roubaix på har min dybeste respekt.

  Derudover viser han også sand klasse ved at kunne være med i toppen selv i dårlig form i den første uge af Vueltaen. Han burde nok være højere op på listen, men et år hvor Sagan ikke bliver verdensmester er bare et dårligt Sagan-år, så god er han.

 7. Elia Viviani

  Elia Viviani har vundet og vundet i år, efter sit skifte til Quick-Step, hvor han har fået Michael Mørkøv som løjtnant.

  Viviani er årets sprinter i min bog. 

  19 sejre taler lidt for sig selv. Han har virkelig imponeret mig i år. Selv et lidt fejlslagen Milano-Sanremo kan ikke ændre på det.

 8. Tom Dumoulin

  Tom Dumoulin var med helt fremme i både Giroen og Touren.

  Vore tids Miguel Indurain har vist sin klasse igen i år.

  Nummer to i Touren og Giroen er altså en forrygende præstation. Hvis han havde vundet et af løbene, var han blevet årets rytter i min bog.

  Jeg synes dog, han er en lidt kedelig rytter til tider, hvor jeg bliver meget mere underholdt af Yates. Det er en smagssag, lidt lige som sammenblanding af leverpostej og remoulade. Den kombination har det også med at splitte folk.  

  Til VM viste han igen klassen, med to gange sølv og en gang ”træmedalje” som italianerne kalder fjerdepladsen.

 9. Simon Yates

  Det kiksede for Simon Yates under årets Giro d'Italia, hvor han smed det hele på gulvet til sidst. Men i Vueltaen fik han gjort sit arbejde færdigt.

  Jeg har respekt for, hvordan han kan køre så cool i Vueltaen efter at have smidt alt på gulvet de sidste dage af Giroen.

  Derudover kører han offensvit cykelløb, og han er ikke bange for at angribe. Nogle gange lidt for meget, som vi så i Giroen. Udover de to løb har han præsteret i mange andre etapeløb. At han slutter som toer på listen, kan helt sikkert diskuteres. Jeg synes bare, det er en imponerende rejse, han har været på.

  Jeg var tæt på at give førstepladsen til Simon Yates, men der var lige en, der var bedre end ham.

 10. Alejandro Valverde

  Alejandro Valverde vandt endelig den VM-trøje, han har været så tæt på at vinde, så mange gange tidligere.

  Så blev Valverde langt om længe verdensmester. 

  Og verdensmesteren er i min verden altid i spil til at blive årets rytter.

  Udover VM vandt han to etaper i Vueltaen og vandt stort set alt i foråret, men i Ardenner-klassikerne lykkedes det ikke helt for ham. Men det siger jo også lidt om hans år, når en 5., 2. og 13. plads er skuffende. Jeg sad og så Lombardiet Rundt og tænkte ”Valverde er godt nok ikke meget værd i dag”, og så bliver manden nummer 11. 

  Jeg ved godt, han har en lidt blakket fortid, men jeg kan godt lide, den måde han kører cykelløb på, der er bare et eller andet lirens over ham.