Cykling

Danmarks største hold præsenterer nyt navn, nye ryttere og Tour-målsætning

Riwal-Readynez er navnet på det danske prokontinentalhold, som har store ambitioner for de næste tre år.

På et pressemøde med store armbevægelser var der mange ting på programmet for Danmarks største cykelhold.

Til næste sæson rykker Riwal CeramicSpeed, som det ikke kommer til at hedde i 2019, op som prokontinentalhold, cykelsportens næsthøjeste niveau, og vil således være de eneste i Norden, der konkurrerer på dette plan. Det kræver stærke ryttere og god økonomi, og derfor kunne det fynske hold præsentere ny navnesponsor. IT-firmaet Readynez går ind i projektet på en treårig aftale.

Dermed hedder holdet fra næste sæson Riwal-Readynez, og med den nye pengetilførsel er der ingen grund til at lægge en dæmper på ambitionerne. I samme ombæring præsenterede holdet seks ryttere i form af Nicolai Brøchner, Andreas Stokbro (forlænger kontrakten), Lukas Eriksson, som er svensk mester, svenske Kim Magnusson samt Sindre Lunke og Krister Hagen, som begge er nordmænd.

- Vi skal bide skeer med de helt store, lyder det selvsikkkert fra direktør Steffen Kromann til TV 2 SPORT.

Med titlen som prokontinentalhold bliver det lettere at komme ind i varmen i de store World Tour-løb, som uddeler wildcard, og derfor tillader de sig at drømme stort allerede i den kommende sæson.

- Et af de løb, der står på vores liste, er Amstel Gold Race, blandt andet fordi Riwal er hollandsk. Så det kunne være fantastisk, og det har ligget godt til mange danske ryttere og senest Michael Valgren, som vandt løbet i år, siger direktøren.

Med den treårige sponsoraftale er der tid til at se frem mod de kommende sæsoner. Det gør man på holdet, som sigter efter en sommer i det franske i 2021.

- Drømmescenariet er et wildcard til Tour de France i 2021, når det begynder i Danmark (er ikke bekræftet, red.). Jeg ved, at der er et langt stykke vej, en masse økonomi og politik, før det skal gå i opfyldelse. Det kommer til at kræve større navne og flere penge, der kan støtte op omkring det mål, siger han.

Dansk profil vender hjem

Iblandt de seks nye ryttere er der særlig én rytter, som springer i øjnene. Det er 25-årige Nicolai Brøchner, som skifter tilbage til det fynske, hvor han vil være en af holdets største profiler.

- Jeg glæder mig rigtigt meget. Jeg kender systemet, og at Michael Skelde er kommet med som sportsdirektør, gør kun tingene endnu bedre, siger Nicolai Brøchner, der har skrevet under på en etårig kontrakt til TV 2 SPORT.

Nicolai Brøchner havde egentlig en kontrakt med det amerikanske hold Holowesko-Citadel, men da holdet pludselig meddelte, at det rykkede ned fra prokontinentalniveau til kontinentalniveau, fik Brøchner mulighed for at skifte.

- Jeg havde hørt nogle rygter om, at mit hold ville lukke, så jeg forhørte mig hos Riwal-Readynez, der viste interesse for mig med det samme, fortæller Brøchner, der håber på at få rettet op på en 2018-sæson, der ikke er gået, som havde håbet på.

- Jeg er indebrændt i forhold til sæsonen i år, som jeg ikke føler er gået, som jeg gerne ville. Jeg startede i vinter med at brække foden, hvilket satte en stopper for mine forberedelser. Jeg var bagud i træningen, fandt formen, men jeg har manglet løbsdage kan jeg mærke.

- Jeg har manglet noget løbsfart og at sidde i nogle massespurter i finaler.

Da Nicolai Brøchner senest var på holdet, kørte de på cykelsportens tredjehøjeste niveau, og han var holdets bedste kort i spurterne. Når Brøchner vender tilbage, bliver det på hold på næsthøjeste niveau, og med mere konkurrence i truppen. Alexander Kamp er kommet til fra Bjarne Riis' cykelhold, mens Andreas Stokbro har grebet muligheden i Brøchners fravær. 

- Jeg har det super med, at skulle dele kaptajnrollerne med Kamp og Stokbro. Jeg er sikker på, at med Michael Skelde og Michael Bladzun i sportsdirektørbilen, skal vi nok være styr på taktikken. Nu kender vi ikke planerne endnu, men jeg forventer, at vi planlægger vores formtoppe lidt på kryds af hinanden, lyder det fra Brøchner, der især har to løb i tankerne forud for næste sæson. 

- Jeg vil gerne være klar til DM og selvfølgelig PostNord Danmark Rundt. Jeg havde håbet på at blive dansk mester i år efter en andenplads i 2017, men det var svært, når man sidder alene i et helt løb. Derfor er jeg også tilfreds med fjerdepladsen i år.