Cykling

Bennekou bliver ny elitechef for Danmarks Cykle Union

Morten Bennekou bliver ny elitechef i Danmarks Cykle Union. TV 2

Bare syv dage efter at han forlængede sin kontrakt med Team Sunweb, er Morten Bennekou blevet præsenteret som ny elitechef i Danmarks Cykle Union.

Danmarks Cykle Union (DCU) har ansat Morten Bennekou som elitechef fra 1. januar 2019.

Han har de seneste tre år været sportsdirektør hos World Tour-holdet Sunweb, men skal fra næste år stå i spidsen for opgaven med at videreudvikle og styrke det elitesportslige område i dansk cykling.

Morten Bennekou glæder sig over den gode udviklingsspiral, dansk cykelsport er inde i.

- Jeg ser det som et rigtig spændende tidspunkt at blive en del af dansk cykelsport på, siger Morten Bennekou i en pressemeddelelse.

Han har fulgt med i dansk cykling i de seneste mange år og ser frem til sin nye rolle.

- Cross-sporten er i fremgang, talentarbejdet i BMX ser lovende ud, og de sidste mange års udvikling i MTB og ikke mindst resultaterne fra det seneste VM viser, at potentialet er stort. 

- Dansk banecykling er en del af verdenseliten, sådan som det efterhånden har været meget længe, hvilket igen blev bevist i sidste uge. 

- Og på landevejen har Danmark historisk mange World Tour-ryttere fordelt på rigtig mange hold på herresiden, samtidig med at også kvindesiden er inde i en meget spændende udvikling. 

- Så det samlede fundament på landevejen ser rigtig lovende ud, vurderer han.

Forlængede med Sunweb

For en uge siden kom det ellers frem, at Morten Bennekou forlængede sin kontrakt med World Tour-holdet Sunweb, hvor han som sportsdirektør skulle fokusere på rytterudvikling.

Ved kontraktforlængelsen fortalte Bennekou, at hans rolle ville ændre sig på holdet. 

- Jeg bliver mere og mere træner i fremtiden. Jeg kommer til at tage til færre cykelløb og får ansvaret for flere cykelryttere. Jeg træner ni af vores 25 ryttere, og det tager altså ganske meget tid. Så jeg bliver mere træner end sportsdirektør.

Men nu har Morten Bennekou altså takket ja til nye udfordringer i Danmarks Cykle Union, hvor han påbegynder sit nye arbejde i januar 2019.