Cykling

Stjernesprinter forlader verdens bedste cykelhold

Tour de France-debutanten havde den gule førertrøje undervejs i løbet. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Den colombianske komet Fernando Gaviria skifter fra Quick-Step til UAE Emirates.

Fernando Gaviria skal ikke længere hjælpes frem i massespurterne af Michael Mørkøv og Quick-Steps kompetente spurttog.

Den colombianske stjerne, som vandt to etaper i Tour de France og i selvsamme løb bar den gule førertrøje, skal nemlig køre for UAE Emirates fra næste sæson. Det bekræfter Quick-Step-mandskabets direktør, Patrick Lefevere.

- Selvfølgelig smerter det mig, siger han ifølge det hollandske cykelsportsmedie Wielerflits.

Der har længe været rygter om netop dette skifte, og nu bliver det en realitet. UAE Emirates bekræftede handlen sent onsdag aften.

Gaviria har ellers kontrakt med det belgiske mandskab hele næste år, men denne køber det pengestærke UAE Emirates-hold ham altså ud af. Quick-Step, som i år har vundet flest cykelløb af alle på World Touren, mangler nemlig penge.

- Sådan er de økonomiske realiteter. Det har jeg erfaret for lang tid siden. Det betyder, at man ikke må reagere emotionelt på beløbene, men være mere rationel på vestflamsk vis, siger direktøren, som selv er fra Moorslede i Vestflandern.

Han forstår godt, at Gaviria har valgt at søge væk til et hold, der kan tilbyde mere i løn.

- Det er store penge for ham. Og måske specielt for udøvere fra Sydamerika.

Ny sponsor og ny dansker

Længe har Patrick Lefeveres mandskab søgt efter en ny sponsor, og den fandt man i begyndelsen af oktober, hvor vindueproducenten Deceuninck trådte til. Fra næste sæson skal holdet derfor køre under navnet Deceuninck - Quick-Step.

Fra næste sæson satser det stærke hold på Elia Viviani, Álvaro José Hodeg og Fabio Jakobsen, når det kommer til massespurter.

Mens Gaviria forlader holdet, slutter Mikkel Frølich Honoré sig permanent til det belgiske hold, som i forvejen har danske Michael Mørkøv og Kasper Asgreen tilknyttet.