Cykling

Cavendish forlænger med Valgren og Baks hold

Mark Cavendish har de sidste tre år kørt for Dimension Data. Philippe Lopez / Ritzau Scanpix

Mark Cavendish skal også næste år køre for det sydafrikanske World Tour-hold Team Dimension Data.

Efter flere måneders uklarhed har Mark Cavendish fået fremtiden på plads for næste sæson.

Ligesom han har gjort siden 2016, skal han køre for Team Dimension Data. Det glæder den britiske sprinter.

- Efter at have kørt de sidste tre år hos Dimension, er jeg glad for at forlænge min kontakt. At blive ved holdet, som jeg elsker, og folk, som jeg holder af i sporten, siger han i en pressemeddelelse fra holdet.

Holdchefen for Dimension Data, Douglas Ryder, glæder sig også over at råde over Cavendish yderligere et år.

- Mark har sat et markant aftryk på holdet, siden han kom til i 2016. Hvem glemmer hans fire Tour de France-etapesejre, som bragte ham både den gule og grønne trøje. Jeg er begejstret for, at han har sagt ja til at fortsætte hos os og tage en yderligere ansvar som leder.

- Mark har en masse erfaring, som vi ser frem til at udnytte, hvorend vi kan, mens vi fortsætter med at udvikle os i sporten, fortæller han.

Udover Cavendish har holdet også forlænget med Bernhard Eisel.

Genforenet med Bak

På Dimension Data kommer Cavendish i næste sæson til at blive holdkammerat med de to danskere Michael Valgren og Lars Bak.

Især sidstnævnte har Cavendish et tæt forhold til. De kørte sammen på HTC-Highroad i 2011, hvor det blev til adskillige sejre. Dengang fortalte briten, at han var vild med Bak som rytter og som menneske.

I august udgav Lars Bak en bog, hvor han blandt andet også fortalte om deres gode forhold. Her er eksempelvis et citat, efter Lars Bak i 2011 har skrevet under med Lotto-Soudal, og det står klart, at de to ryttere ikke længere skal køre sammen.

- Jeg ringer til Cavendish og fortæller ham om mit valg. Han forstår mig udmærket. Jeg skulle ikke have det dårligt over for ham, og han understreger, at han vil elske at arbejde sammen med mig en anden gang, fortæller Bak i bogen.

Mens Lars Bak siden 2011 har kørt for Lotto-Soudal, har Mark Cavendish i samme periode cyklet for Team Sky, Omega-Pharma Quick-Step og nu Dimension Data.