Cykling

- Valgren er en af de stærkeste ryttere på planeten, siger Cavendish

Michael Valgren skifter efter denne sæson til Dimension Data, hvor han bliver holdkammerat med Mark Cavendish. TV 2 SPORT

Mark Cavendish er ovenud begejstret for at få Michael Valgren som holdkammerat og kalder ham for en af de stærkeste ryttere på planeten.

Når Michael Valgren har første arbejdsdag på Team Dimension Data, kan han formentlig se frem til en varm velkomst fra holdets supersprinter Mark Cavendish. 

Den flamboyante brite holder bestemt ikke tilbage med de rosende ord om danskeren.

- Han er en af de stærkeste ryttere på planeten lige nu. Han bliver et exceptionelt boost til vores hold. Det er helt sikkert, siger Mark Cavendish til TV 2 SPORT.

Efter to år hos Astana skifter Michael Valgren fra den kommende sæson til Team Dimension Data. Men allerede inden de bliver holdkammerater, har Mark Cavendish og Michael Valgren et godt forhold, fra de gange de har kørt de samme løb. 

- Jeg har det rigtig godt med Valgren. Jeg er virkelig glad for, at han kommer, siger Mark Cavendish.

Valgren skifter efter en sæson, hvor han har slået sit navn fast på den største cykelscene. I løbet af sæsonen har den 26-årige dansker imponeret med sin sejr i Amstel Gold Race, mens han også har vundet det belgiske løb Omloop Het Nieuwsblad og kørt godt i Tour de France. 

Cavendish elsker skøre danske ryttere

Mark Cavendish og Michael Valgren får også selskab af Lars Bak på Team Dimension Data i den kommende sæson.

Ligesom Michael Valgren kan Lars Bak formentlig også se frem til en varm velkomst, når han genforenes med Mark Cavendish, som han kørte sammen med på HTC-Highroad. 

- Jeg elsker at køre med dem (danskere, red.). De er nogle skøre gutter. Lars har jeg kendt fra HTC-dagene. Han er en af de sjoveste personer, jeg har mødt, siger Mark Cavendish, der selv lige har forlænget sin kontrakt med det sydafrikanske World Tour-hold.

De to danskere starter på Team Dimension Data den 1. januar.