Cykling

Danske ryttere har hjulpet cykelunion til overskud

En forbedret økonomi hos Danmarks Cykle Union skal sikre flere medaljer og talenter i fremtiden. Ntb Scanpix / Scanpix Denmark

Efter flere år med økonomiske problemer har Danmarks Cykle Union fået styr på pengene. Det skal sikre flere talenter.

Det ene danske cykeltalent efter det andet er de seneste år trådt ind på den helt store internationale scene.

I den kommende sæson er der eksempelvis rekordmange ryttere med dansk pas i feltet på cykelsportens øverste niveau, World Tour. Hele 18 styks skal kæmpe med Valverde, Gaviria, Froome og de andre stjerner om de store sejre.

Og der kan være mange flere på vej. Danmarks Cykle Union har efter flere år med rod i økonomien fået styr på pengepungen, og det skal give mere sportslig succes på de to hjul.

- Det betyder, at vi kan tillade os at satse noget mere. Det er godt for vores ryttere, og det er godt for vores performance, at vi nu har mulighederne for at optimere deres betingelser, fortæller administrations- og elitechef i Danmarks Cykle Union, Jens-Erik Majlund.

- Det står fornuftigt til med økonomien nu. Tidligere har det jo ikke været så godt, men de sidste år har været gode. Nu er vi på rette vej.  

Alt er blevet opgraderet

Sidste år leverede unionen et overskud på 1,2 millioner kroner. Og igen i år er de røde tal på bundlinjen blevet vekslet til sorte, hvor man budgetterer med overskud på omkring en million kroner.

At det nu ser så positivt ud i det danske cykelforbund kan måske overraske. Det er nemlig ikke mere end to år siden, at unionen havde store økonomiske problemer, fyrede direktøren og måtte låne penge af Danmarks Idræts Forbund.

Og det lån har de danske cykelryttere selv været med til at hjælpe deres union med at betale af på. Alle ryttere har via deres licens skudt penge i den såkaldte genopretningsfond, der har til formål at få DCU tilbage på ret økonomisk kurs. 

Og den forbedrede økonomi er noget rytterne helt konkret kommer til at mærke, når de trækker i landsholdstrikoten.

- Vi har opgraderet på mekanikere, på sougniours, altså dem der masserer, sådan så vores ryttere får den optimale forberedelse til mesterskaberne. Det er jo hele setuppet omkring et team, der gør, at vi i sidste ende kan levere resultaterne, lyder det fra Jens-Erik Majlund til TV 2 SPORT.

På trods af at cykelunionen har kæmpet med at få hjulene til at køre rent økonomisk, har hjulene kørt hurtigt rundt for de danske talenter på landevejene.

Resultater har der nemlig været mange af. Både på landsholdet, hvor det ved det seneste VM i Østrig blev til to danske medaljer, og på World Touren, hvor Danmark sluttede som sæsonens 10. mest vindende nation med 43 sejre.