Cykling

- Vil give et element af uvished, siger Movistar-stjerner om forslag

Nairo Quintana og Alejandro Valverde taler godt om idéen at droppe watt-målerne. Ander Gillenea / Ritzau Scanpix

Alejandro Valverde og Nairo Quintana er store tilhængere af forslaget om at droppe watt-målerne, da det kan ruske op i løbene.

Watt-tal er blevet en stor del af professionel cykelsport, som kan være med til at måle, hvor tæt rytterne er på deres grænse.

Men hvis det står til Alejandro Valverde og Nairo Quintana, er det et element, som man kunne prøve at køre uden.

- Når man angriber, ser alle på watt-målerne og ved med det samme, hvad der vil ske, siger Nairo Quintana til Velonews.

- Hvis den bliver fjernet, så ved jeg ikke, hvor meget det vil påvirke mig. Men jeg vil gerne have, at de bliver fjernet, da det vil give rytterne et element at uvished til løbet. Man kan ikke bare se på målerne, hvor meget man skal køre for at komme tilbage.

Valverde: Forslaget kan påvirke Sky

Chris Froome er kendt som en af de ryttere, som oftest kigger ned på sin cykelcomputer, og han har tidligere været ude at skyde idéen ned.

Alejandro Valverde mener, at watt-målerne ikke gør en stor forskel i endagsløbene eller er afgørende, når det kommer til at vinde specielle løb eller etaper. Den forsvarende verdensmester tænker, at den største forskel kommer, når et hold skal kontrollere løbet og sætte et højt tempo.

- Jeg vil gerne se, at hold kørte uden watt-målere og lidt mere efter deres fornemmelse. Resultatet vil måske være det samme, men det er ikke et dårligt forslag, og man må prøve at se, hvad der sker, siger Alejandro Valverde.

- Team Sky er eksperter, når det kommer til at køre med power og fart. Det er en stor faktor for dem. Man ville lægge mere mærke til det i disse situationer. De kører i front, fordi de har formen til det, men måske ville det være anderledes, hvis man fjernede watt-målerne. Det er værd at forsøge, siger Valverde.

Alejandro Valverde er forsvarende verdensmester, da han vandt på den bjergrige rute i Østrig.