Tour-vinderen følte sig svigtet af Team Sky

Tour de France-vinderen Geraint Thomas fortæller i en ny bog, at der var spændinger på holdet under løbet.

- Det er noget lort. For fanden drenge, kan I virkelig ikke vente på mig?

Sådan udbrød den senere Tour de France-vinder Geraint Thomas under årets løb, fordi han følte sig svigtet af sit hold Team Sky.

I en ny bog, The Tour According to G, fortæller Thomas, at han inden holdtidskørslen fik at vide, at holdet kun skulle vente på Chris Froome i tilfælde af problemer. På det tidspunkt var Geraint Thomas 52 sekunder foran holdkammeraten Chris Froome i klassementet.

I et interview med The Guardian uddyber Geraint Thomas situationen:

- Jeg var frustreret, fordi jeg troede, jeg også var en beskyttet rytter. Men det var ikke en beslutning, de havde let ved at tage. De ville have tænkt over det og debatteret det. Jeg sagde, hvad jeg sagde, og de svarede: ”Nej”. Det må man acceptere. Sandsynligheden for at få en punktering er meget lille, men det var bare en lortesituation. Og ja, det trak mig lidt ned, siger Geraint Thomas til The Guardian.

I sin nye bog fortæller Geraint Thomas også om en situation, hvor de otte Sky-ryttere svedte på et varmt hotel. Desværre for dem gik strømmen, når alle rytterne brugte et airconditionsystem, og derfor blev det besluttet, at kun én rytter kunne få glæde af den nedkølede luft ad gangen. Det blev Chris Froome, der blev kølet ned som den første, selvom Geraint Thomas lå bedst i klassementet.

Det hører dog med til historien om Thomas' nye bog, at han også roser holdånden på Team Sky. Blandt andet giver han Chris Froome kredit for at fortælle åbent om sine angreb, så Thomas havde mulighed for at være forberedt på dem.

Geraint Thomas endte med at vinde Touren med et minut og 56 sekunder ned til Tom Dumoulin fra Team Sunweb og to minutter og 24 sekunder ned til Chris Froome.

Waliseren vandt 11. og 12. etape. Han kørte i den gule trøje i 10 dage, mens Froome hverken vandt en etape eller nåede at føre løbet undervejs til Paris.