Cykling

Cykelboss er stærkt utilfreds med Wiggins’ beskrivelse af Armstrong

Præsidenten i den internationale cykelunion, David Lappartient, er fuldstændig uenig med den tidligere Tour de France-vinder, Sir Bradley Wiggins.

- Kig væk, hvis du nemt bliver stødt.

Sådan indleder Sir Bradley Wiggins ifølge The Times et afsnit i sin nye bog, Icons, hvor han skriver om den skandaliserede cykelrytter Lance Armstrong.

Amerikaneren vandt Tour de France syv gange, før han først indrømmede systematisk dopingmisbrug og siden fik sejrene frataget og blev udelukket på livstid.

Men i bogen kalder Wiggins ham "den perfekte Tour de France-vinder".

Den kommentar bryder David Lappartient, der er præsident i den internationale cykelunion, UCI, sig ikke om og erklærer sig "fuldstændig uenig".

- Wiggins har altid sagt nogle mærkelige ting. Da jeg så det her, kunne jeg ikke tro det, siger Lappartient ifølge Velonews.

- Wiggins vandt Tour de France, han har været olympisk mester og verdensmester, så for mig er det uacceptabelt at skrive sådan og støtte Lance Armstrong, der er udelukket på livstid. Specielt når det kommer fra en tidligere Tour de France-vinder.

Ifølge Cyclingnews skriver Sir Bradley Wiggins, at han som ung rytter blev benovet, da Armstrong cyklede forbi ham i et løb og spurgte, hvordan han havde det.

Wiggins fortæller, at andre ryttere ikke nødvendigvis brød sig om Armstrong, men at de "helt sikkert respekterede ham." Som vinder af Tour de France er Wiggins stolt af at tilhøre en helt særlig gruppe "skøre" personer.

- Vi er ikke det, man vil kalde normale mennesker, men "normal" sikrer sig ikke Tour de France-sejren, skriver han.