Cykling

Holm hylder ung dansker: - Ikke Casper Christensen, men en led hund

23-årige Kasper Asgreen har mildest talt imponeret Brian Holm.

Vuelta a España, VM i Østrig og efterårsklassikeren Lombardiet Rundt.

2018 har budt på mange førstegangsoplevelser for Kasper Asgreen, men ifølge hans sportsdirektør har den 23-årige cykelrytter taget det i stiv arm.

- Med den hårdhed han besidder, er Asgreen fuldstændig skræddersyet til Quick-Step. Han er måske ikke Casper Christensen på holdet, men han er eddermame en led hund, og han har en fandenivoldskhed, jeg godt kan lide, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

Sportsdirektøren, der for nylig forlængede sin kontrakt med det belgiske cykelhold, beskriver sin landsmand som en type, der 'ikke siger ret meget, men taler med benene'.

Særligt en telefonsamtale under det italienske løb Adriatica Ionica har brændt sig fast hos Holm.

- Jeg ringede til ham efter en af etaperne. Om aftenen kunne jeg så se i løbsrapporten, at han var styrtet med 60 kilometer i timen, havde været to timer på hospitalet og var blevet syet med sting i hele hovedet. Det havde han ikke fortalt mig.

- Så ved man, man har at gøre med en gammeldags væddeløber. Der er ikke så meget pis.

Holm spillede rolle i skifte

Overfor TV 2 SPORT giver Kasper Asgreen udtryk for at være 'super glad' for sportsdirektørens ord. Han fortæller videre, at han har meget at takke for.

- Brian har en stor del af æren for, at jeg kom til holdet. Jeg er bare glad for at kunne betale lidt tilbage ved at vise, det ikke var et forkert valg at tage mig ind, siger den 23-årige koldingenser.

Faktisk var cykelsæsonen i fuld gang, da Asgreen tilsluttede sig belgiske Quick-Step. Alvorlige skader hos flere af holdets ryttere betød, at det danske talent i april skiftede Bjarne Riis' Team Virtu ud med cykelsportens mest vindende mandskab.

- Det stod imellem ham og en anden rytter, og Patrick (Lefevre, holdchef på Quick-Step, red.) spurgte mig til råds. For mig er det nemmere at pege på en tilfældig colombianer, for jeg sætter mit gode rygte over styr, hvis en dansk rytter kvajer sig på holdet, forklarer Brian Holm.

Det var noget af det bedste, jeg har oplevet som sportsdirektør

Brian Holm, Quick-Step

Et halvt år senere fortryder han på ingen måde sit valg.

- Asgreen er simpelthen rollemodellen for en god professionel cykelrytter. Man skal ikke fortælle ham noget, for han gør de rigtige ting per instinkt. Han er simpelthen så ydmyg, men også meget målrettet. Det har været vildt at følge ham, fortæller sportsdirektøren.

Ikke i de vildeste drømme

23. september er en nøgledato i Kasper Asgreens første sæson som professionel. 

Sammen med holdkammeraterne Niki Terpstra, Maximilian Schachman, Yves Lampaert, Bob Jungels og Laurens De Plus vandt han VM i holdløb, og ifølge Brian Holm var den unge dansker 'en af de bedste på holdet'.

- Jeg var simpelthen så glad på hans vegne, og det var noget af det bedste, jeg har oplevet som sportsdirektør. At der kommer en dansker på Quick-Step og bliver verdensmester – så bliver det simpelthen ikke større. 

Quick-Steps tid endte med at give guldmedalje. Video: TV 2 SPORT

Også for Asgreen selv var den søndag i østrigske Innsbruck noget ud over det sædvanlige.

- Det var en kæmpe, kæmpe oplevelse. Holdløb er bare noget helt specielt. Det er den eneste disciplin i cykelsporten, hvor hele holdet får lov at stå på podiet og fejre det sammen, siger den 23-årige Quick-Step-rytter, der i det hele taget er ovenud tilfreds med sin debutsæson på cykelsportens højeste hylde.

- Den har været langt over al forventning. Da jeg startede sæsonen, havde jeg ikke i mine vildeste drømme forestillet mig, at jeg skulle sidde her og have kørt min første Grand Tour og være verdensmester.