Cykling

Jesper Hansens hold henter afrikansk klatrer

Natnael Berhane kommer til fra Team Dimension Data. Jean-philippe Ksiazek / Scanpix Denmark

27-årige Natnael Berhane har skrevet en etårig kontrakt med Cofidis.

Jesper Hansen får en ny holdkammerat og potentiel konkurrent på Cofidis-mandskabet til næste sæson.

Den danske bjergrytters kommende arbejdsgiver har nemlig skrevet under med eritreanske Natnael Berhane, der blandt andet har sine forcer i samme terræn.

Den 27-årige afrikaner kommer til fra WorldTour-holdet Team Dimension Data på en étårig kontrakt.

- Som led i forberedelserne til næste sæson, har jeg gerne ville styrke kvaliteten af truppen, og derfor har jeg ledt efter WorldTour-ryttere, siger Cédric Vasseur, manager for Cofidis.

Også Natnael Berhane glæder sig over kontrakten med det franske prokontinentalhold, der trods tilværelsen på næstøverste hylde er relativ fast inventar i Tour de France og Vuelta a España.

- Cofidis har været på min radar, og jeg tøvede ikke med at skrive under på kontrakten. Holdet har præsteret godt sæsonen igennem og sluttede rigtig stærkt og bemærkelsesværdigt af i Vueltaen, siger Natnael Berhane.

Hans største resultat er den samlede sejr i det bjergrige etapeløb Tour of Turkey, som han vandt i 2013. Jesper Hansen blev samlet toer i samme løb sidste år.

Til gengæld skal Jesper Hansen, der tidligere på året skrev kontrakt med kontinentalholdet, ikke kæmpe om pladsen med Daniel Teklehaimanot.

Den 29 bjergrytter, der også er fra Eritrea, får nemlig ikke forlænget sin kontrakt med Cofidis, meddeler holdet i samme ombæring.

28-årige Jesper Hansen har kontrakt med Cofidis til og med 2020. Berhane har til udgangen af 2019.