Cykling

Fuglsangs træner forlader Astana efter uenigheder

Rune Larsen og Jakob Fuglsang i en samtale under Tour de France 2018. Kasper Højstrup NIelsen / TV 2 SPORT

Rune Larsen, der er træner for blandt andre Jakob Fuglsang, er færdig hos cykelholdet Astana efter kun et enkelt år.

Rune Larsen og Astana er enige om, at de er uenige. Derfor afslutter de samarbejdet ved årsskiftet, og dermed mister blandt andre Jakob Fuglsang sin træner.

Rune Larsen fortæller på sin virksomheds facebookside, at han stopper hos Astana efter uoverensstemmelser med ledelsen på holdet. De har simpelthen ikke været enige om, hvordan rytterne skulle udvikles.

- Lad mig konkludere - det har været dejligt at arbejde med rytterne i Astana Pro Team. At hjælpe dedikerede atleter med at udvikle og udnytte deres potentiale er fantastisk. Men min vision om atleternes udvikling er ikke altid let at passe ind i ledelsens visioner, siger Rune Larsen.

Over for DR Sporten fortæller Rune Larsen lidt mere om uenighederne:

- Da jeg startede hos Astana, lagde jeg overfor holdets management vægt på, at vi skulle kunne diskutere nogle af de anvendte træningsmodeller og -metoder. Det fik jeg også grønt lys til, men det er vi ikke rigtig kommet i hus med. Det er selvfølgelig noget af det, der ærgrer mig, siger Rune Larsen til DR.

Hos Astana har Rune Larsen arbejdet med de danske ryttere Jakob Fuglsang, Michael Valgren, Magnus Cort og Jesper Hansen samt andre af holdets ryttere. I foråret leverede Michael Valgren flere store resultater, da han vandt Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race. I løbet af sommeren var Magnus Corts etapesejr i Tour de France et af højdepunkterne. 

Michael Valgren har tidligere rost Rune Larsens arbejde: 

- Siden jeg er begyndt at træne og samarbejde med ham, er det begyndt at gå rigtig godt. Han formår at holde mig nede. Det er godt at få én udefra, der kommer og giver sin objektive mening om tingene, har Valgren sagt.

I næste sæson skal Jakob Fuglsang, Magnus Cort og Jonas Gregaard Wisly køre for Astana. Løbsprogrammet er endnu ikke fastlagt, men Jakob Fuglsang fortæller til TV 2 SPORT, at han håber på at køre Tour de France og endnu engang sigter efter en podieplacering i klassementet.