Cykling

Jesper Hansen får kaptajnrolle på fransk Tour-hold

Den danske bjergrytter har fået smag for klassementkampen.

"En meget fed oplevelse".

Sådan beskriver Jesper Hansen årets udgave af det syv dage lange etapeløb Catalonien Rundt.

- Jeg har før kørt klassement i mindre løb, men det var første gang, jeg prøvede det af i et stort World Tour-løb. Holdet var gode til at bakke mig op, fortæller han til TV 2 SPORT.

Astanas opbakning og Hansens evner på cyklen udmøntede sig i en samlet niendeplads til den danske bjergrytter, der sluttede foran Thibaut Pinot, Warren Barguil, Tejay Van Garderen og Bob Jungels. 

Pludselig fik andre hold øjnene op Jesper Hansen.

"Et trin højere"

Midt i august meldte den nu 28-årige rytter ud, at han er færdig på Astana efter to sæsoner. Få dage efter blev Hansen præsenteret som ny rytter hos Cofidis.

- Der er ingen tvivl om, at Jesper Hansen vil styrke os i løb, der er længere end en uges varighed. Vi kan nu sigte et trin højere i det samlede klassement, og han er en klar forstærkning. Jeg er overbevist om, at han passer godt ind i kulturen, sagde det franske holds general manager, Cédric Vasseur, dengang.

Det er altid spændende at komme ind på et nyt hold og møde en masse mennesker

Jesper Hansen, cykelrytter

2019 bliver Jesper Hansens sjette sæson som professionel, og han mener selv, den kommer til at adskille sig fra de øvrige.

- Holdet har ikke de store klassementryttere, som jeg har været vant til på Astana og Tinkoff. Der har altid været en kaptajn, som jeg har skullet køre for i de store løb. På Cofidis får jeg lov til at køre min chance, fastslår Hansen, der uddyber:

- Jeg ved, jeg har gode muligheder for at komme med til Touren. Cofidis kører også Catalonien og Baskerlandet Rundt. Det er begge løb, jeg kan lide, og jeg tror, jeg får lov til at køre min egen chance.

Fransk fælde?

Historien er ikke ligefrem fyldt med eksempler på danske ryttere, der er blomstret op på franske cykelhold.

- Franskmændene er måske lidt tilbage i 1980erne i forhold til måden, de gør tingene. Dengang jeg var på Fortuneo, var der nogle ting, der ikke spillede med udstyret og mad efter løbene. De var for glade for kageordninger, sagde Chris Anker Sørensen sidste år i forbindelse med den tidligere U23-bronzevinder Michael Carbels skifte til selvsamme hold.

Ligesom Sørensen fik Carbel kun en enkelt sæson uden nævneværdige resultater på Fortuneo, men det får ikke Jesper Hansen til at tvivle på sit forestående franske eventyr.

- Jeg har tænkt over det, men jeg tror på, at det nok skal gå. I forhold til andre franske hold har Cofidis en del udlændinge. Jeg tror, vi kommer til at være 12 næste år, så det er ikke rent fransk, forklarer han.

"Et godt skifte"

Modsat Chris Anker og Carbel har Jesper Hansen skrevet under på en toårig kontrakt med sit franske hold. Han og de nye holdkammerater har endnu ikke mødtes.

Det sker først, når Cofidis samler tropperne og tager hul på forberedelserne til næste sæson i slutningen af november.

- Det er altid spændende at komme ind på et nyt hold og møde en masse mennesker. Jeg ser frem til at lære mine nye holdkammerater at kende, fortæller Jesper Hansen.

Og ifølge Brian Nygaard er der gode udsigter for den danske bjergged på holdet, der i mange år har været en fast bestanddel af Tour de France.

- Jeg tror faktisk, at det er et rigtig godt skifte. Især hvis han vil forsøge at gøre opmærksom på sig selv, lød ekspertens vurdering, da skiftet var officielt.

- For mig at se kommer han til at køre sin egen chance 100 procent.