Cykling

Carbel genstarter karrieren i Danmark efter mislykket udlandsophold

Lykken var ikke gjort for Michael Carbel på det franske cykelhold Fortuneo Samsic. Han vender derfor hjem og skal køre for Team Waoo.

Michael Carbel lyser op i smil og begynder at løbe sin tidligere holdkammerat i møde til en krammer, da han møder Michael Reihs på Team Waoos kontor på Aarhus Havn. Han har igen masser at være glad for. Han er netop på vej ind og sætte sin underskrift på en etårig kontrakt med det danske kontinental-hold Team Waoo.

- Jeg glæder mig mere end nogensinde til at komme tilbage på et dansk hold og til folk, jeg kender, og de kender mig. Jeg er fortrøstningsfuld og glæder mig til at have nogle holdkammerater, som i virkeligheden også er mine rigtig gode venner, lyder det fra Carbel til TV 2 SPORT.

Dermed vender den 23-årige rytter tilbage til Danmark i sportens tredje division efter at have prøvet lykken som professionel på det franske Team Fortuneo Samsic i 2018.

Et år, der langt fra blev som håbet. Resultaterne er udeblevet og hele 11 gange har Carbel fået noteret et ’DNF’ (ikke gennemført løbet, red.) ud for sit navn.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have fortsat med at være professionel, det skal da ikke være nogen hemmelighed, men jeg tror bare, det er godt for mig at komme tilbage og få den tryghed, som jeg har brug for. Det er primært derfor, jeg gør det.

Og hos Team Waoo glæder man sig til igen at hjælpe Michael Carbel tilbage på rette spor

- Der er ikke nogen tvivl om at han bliver en af vores vigtige ryttere igen. Vi har jo kendskab til ham, og så har han har været ude et år og blive modnet på nogle områder. Han har dog behov for at komme hjem i nogle rammer, hvor han lige kan udvikle sig lidt mere, lyder det fra Team Waoos sportsdirektør Daniel Foder.

Den franske mentalitet for langt fra den danske

”Det er jo ikke sådan, at jeg har taget Fortuneo bare for at tage noget, for så kunne jeg lige så godt blive, hvor jeg var. Jeg har taget det, fordi jeg tror på, at jeg kan lykkes på holdet, og tror på, at det er et godt hold at komme ind på.”

Sådan beskrev Michael Carbel selv sit skifte for præcis et år siden, da han i oktober 2017 havde sat sin underskrift på sin professionelle kontrakt efter lang tids søgen.

Han skiftede dengang fra Team Virtu, som han nu vender hjem til igen - bare under et andet navn.

Havde du egentlig gjort dig grundige nok tanker om, hvad der ventede?

- I virkeligheden, så er det jo nok mere fransk, end jeg havde frygtet.

- Da jeg skrev under med dem, var jeg jo i den tro, at det nok skulle gå, at der ikke var nogle problemer. Jeg prøvede jo også på at lære fransk, men det er et svært sprog at lære. Holdet er ligeglad med, om du forstår det eller ej, for alle møder og alle mails og alt, hvad der bliver sagt til dig, det er på fransk. Så står man bare lidt der og kigger og tænker: Hvad fanden sker der lige her?

Men Michael Carbel bærer ikke nag og vil på ingen måde tale grimt om sit nu tidligere hold. For i bund og grund er han nok mest taknemmelig for, at de overhovedet gav ham chancen for at prøve lykken.

Og selvom det ikke blev det eventyr og springbræt til et gennembrud, han havde håbet på, så har det lært ham en hel del.

- I fremtiden, hvis det er det eneste tilbud, jeg har, så overvejer jeg det nok lige lidt mere end to gange, lyder det fra Carbel, der også gerne vil give den vigtige lektie videre til andre.

Han lyttede måske ikke selv nok til eksempler fra Asbjørn Kragh Andersen og Chris Anker Sørensen.

 - Hvis der er nogen, der står i min situation, når de er 22 år, og deres eneste mulighed er at skrive med et fransk prokontinental-hold, så ville jeg nok råde dem til at tænke lidt over det. Og hvis du ikke kan flydende fransk, så lad være! Du kommer til at være så meget udenfor, og det er ikke kun på mails og til taktikmøder. Det er jo hele det sociale aspekt, og det er det, jeg savner.

Et skridt tilbage for at gå to frem

Underskriften er nu sat på den danske kontrakt. Og med de mange erfaringer rigere er Michael Carbel nu igen klar til at fokusere på fremtiden. For drømmen om et professionelt gennembrud lever stadíg

- Jeg glæder mig til at komme tilbage og være en del af hold, hvor jeg får en rolle, hvor jeg ved, at det blandt andet er mig, der skal være med til at løfte holdet op. Jeg ved, jeg kan få noget support. Nu er det ligesom mig, vi skal køre for, hvis vi sidder i forreste gruppe.

- Jeg håber jo på, at jeg kan gøre ligesom jeg gjorde i 2017 og kan køre mig til en professionel kontrakt igen. Jeg tror på, det kan lykkes. Det SKAL bare lykkes, for det er jo det, jeg vil, for at komme tilbage, slutter Michael Carbel, der nu kan holde lidt ugers fri, inden træningen mod 2019-sæsonen igen for alvor går i gang.

Og her skal DM-bronzen meget gerne veksles til guld.