Cykling

Jakob Fuglsang mister træner gennem mange år

Rune Larsen og Jakob Fuglsang i en samtale under Tour de France 2018. Kasper Højstrup NIelsen / TV 2 SPORT

Når Rune Larsen ved årsskiftet stopper som træner på Astana, stopper han samtidig også i rollen som personlig træner for Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang har arbejdet sammen med cykeltræneren Rune Larsen i langt det meste af sin karriere, men ved årsskiftet er det slut.

Ikke nok med, at Rune Larsen stopper som ansvarlig træner på Astana efter en enkelt sæson, så betyder bruddet nemlig også, at han heller ikke skal være Astana-kaptajnens personlige træner for det kommende år. 

- Jeg ophører jo samarbejdet med Astana efter i år. Ikke efter noget stort rabalder, men vi er heller ikke enige om, hvordan vi skal udvikle holdet og rytterne. Derfor kommer Jakob også til at have en anden træner end mig i det kommende år.

Da Fuglsang var et spirende mountainbike-talent i starten af 00'erne, var Rune Larsen mountainbike-landstræner for Danmark, inden han startede sit eget firma som træningsrådgiver.

Herefter blev han blandt andet personlig træner for Jakob Fuglsang, og selvom det professionelle samarbejde nu slutter, gør kontakten mellem dem ikke.

- I den forstand, at Jakob og jeg er gode venner, og det er jeg såmænd også med flere af de andre ryttere, også Valgren, som jeg også har haft et rigtig godt samarbejde med. Det er jo nogen, som jeg kommer til at fortsætte med at snakke med. Men ikke i en rolle som officiel træner, fortæller Rune Larsen til TV 2 SPORT.

- Det bliver formentlig en blanding af venskabelige snakke og så også input til deres træning og deres mentale forberedelse i det hele taget, fortæller træneren. 

Bliver i verdenstoppen

Rune Larsens afsked med Astana bliver også et farvel til herrernes World Tour i 2019, men trods en tilværelse væk fra cykelsportens ypperste niveau, ændrer det ikke på målene for den kommende sæson. 

- Jeg kommer stadig til at have nogen af de bedste ryttere, når vi står og skal gøre året op næste år. Så har vi måske også verdensmestre. Det plejer vi at lave hvert år, men også andre gode resultater.

- Nu har der lige været Danish Bike Awards, og der havde vi jo 38 procent af de nominerede og 50 procent af de vindende ryttere. Og det spænder jo på alle discipliner med mountainbike, cross og landevej som det primære.

Blandt danske ryttere arbejder Rune Larsen blandt andet med talenter som Cecilie Uttrup Ludwig, Simon Andreassen, Sebastian Fini, mens han også samarbejder med den femdobbelte verdensmester i mountainbike, Annika Langvad.