Kampen om de sidste pladser til Tour de France 2019 - del 2

16x9
Nacer Bouhanni jubler efter sejr Foto: Jorge Guerrero / Ritzau Scanpix

Klumme: I fire klummer vil jeg fors√łge at give mit bud p√•, hvilke fire hold der ender med at komme med til Tour de France p√• de yderste mandater.

I l√łbet af december gennemg√•r vi de 18 World Tour-hold i 18 forskellige podcasts. Men der er ogs√• sket meget i det, man kan kalde international cyklings 2. division, og det vil jeg kigge n√¶rmere p√• i fire klummer. Her er anden del - den handler prim√¶rt om Cofidis og Vitael Concept.

Cofidis - nu med Jesper Hansen

Cofidis anses som selvskreven til en Tour-billet. Selvom vi er efter holdet til tider, s√• blev det til 21 sejre i 2018 - heriblandt en sejr i Vueltaen.

Det kan¬†tyde p√•, at ledelsen sidder tilbage med samme¬†f√łlelse som os.¬†Derfor har de hentet en del nyt ind til holdet. Med afgangen af Navarro¬†er det naturligt at hente folk som Nathael Berhan og Atapuma til at forst√¶rke dem i bjergene. Atapuma har ikke levet op til det ellers flotte navn de seneste¬†√•r.

Han skulle måske snare have heddet Atakrill. Han er i den grad gået i ét med asfalten, og han har været meget anonym, lidt ligesom en krill i havet.

Bouhanni er ikke kendt for at v√¶re en mand, der tager fl√łjlshandskerne p√•

Chris Anker om Bouhanni

Jesper Hansen er ogs√• kommet til. Jag h√•ber p√• det bedste for Jesper, men frygter lidt, det ikke er et godt match. Jesper er en rytter, der har brug for vejledning og st√łtte.¬†Det ved jeg ikke, om han kommer til at f√• (du kan h√łre meget mere om dette i vores podcast om Astana, der udkommer midt i december).

Italienske Filippo Fortin er en rytter,¬†der kan finde ud af at vinde, hvilket har gjorde flere gange i 2018. Nu skal han vise, han kan g√łre det p√• lidt h√łjere niveau. De har ogs√• hentet min tidligere holdkammerat Pierre Luc Perichon, vinderen af¬†Poly Normand i √•r.¬†Et ukendt l√łb for de fleste danskere, men som der er¬†meget prestige i p√• fransk jord. Alt i alt er der blevet handlet meget fornuftigt ind. Samtidig med de stadigv√¶k har Herrada-br√łdrene, den ret hurtige Laporte og problembarnet Nacer Bouhanni.

Nacer Bouhannis Vuelta etapesejr sikrede ham nok endnu en s√¶son hos Cofidis. Der var nogle sk√¶rmydsler i s√¶sonens l√łb¬†imellem ham og Laporte. Med Tour-udtagelsen virkede det til at ledelsen¬†havde valgt side. Mon ikke det¬†er en diskussion, de skal tage igen. Bouhanni er ikke kendt for at v√¶re en mand, der tager fl√łjlshandskerne p√•.

En fransk op- og nedtur

Delko Marseille¬†levner jeg ikke¬†nogen¬†chance i kampen om Tour-deltagelse. N√•r dine¬†st√łrste navne er Brenton Jones og Javier Moreno, er deltagelsen i Tyrkiet Rundt mere end rigeligt.

Til geng√¶ld har Vitael Concept oprustet¬†i fors√łget p√• ikke at blive fravalgt endnu engang. Deres stjerne er fortsat Bryan Couqard. Hans problem er bare, han mangler en sejr p√• allerh√łjeste niveau. Han var t√¶t p√• i Tour de France 2016, men lige ved og n√¶sten t√¶ller ikke i historieb√łgerne.¬†

Med tilgangen af tre meget prominente franske ryttere¬†Cyriel Gautier, Pierre Roland og Arthur Vichot, har de gjort deres kandidatur lidt st√¶rkere. Bevares, Pierre Roland har ikke leveret helt som tidligere tider¬†de sidste par s√¶soner. Han satte dog alligevel sit pr√¶g p√• √•rets Tour -¬†Vueltaen for dens sags skyld -¬†med talrige udbrudsfors√łg. I Vueltaen var han ikke langt fra en etapesejr p√• fjerde etape.

For de franske hold kan en invitation til Tour de France være alfa omega

Chris Anker om Tour de France invitation

Vichot var også med fremme mange gange med en samlet sejr i Tour de l’Ain, samlet tiendeplads i Schweiz Rundt og en syvendeplads i GP Quebec. Han er bare en klasserytter. Vi taler altså om et betydeligt stærkere hold til 2019. Den oprustning kan meget nemt betyde, at et wild card bliver sendt deres vej.

Når jeg ser på alle de franske hold, kan man tydeligt se, der virkelig er blevet handlet ind. For de franske hold kan en invitation til Tour de France være alfa og omega. Her kan en profil være udslagsgivende. Vigtigheden af invitationer understreges meget godt af hele miseren med Aqua Blue.  

Nu når de franske hold har oprustet relativt meget, kan det godt blive svært, for et ikke-fransk hold at komme i spil.

Direct Energie og Cofidis står nok lige pt. som de to stærkeste hold på næstbedste niveau. Derudover spiller den nationale interesse ind, så de to sidste kunne sagtens tilfalde Arkéa Samsic og Vitael Concept. Jeg er overbevist om, at Prudhomme gerne ser Warren Barquil og Pierre Roland på startstregen til Touren 2019.  Dermed ikke sagt at der ikke er andre hold i spil. Det vil jeg komme nærmere ind på næste gang.