Cykling

Stjernehold får norsk sponsor og skifter navn

Dylan Groenewegen vandt to etaper i årets Tour de France. Jeff Pachoud / Scanpix Denmark

Hollandske LottoNL-Jumbo har sikret sig en sponsorat med den norske it-virksomhed Visma.

Store navne som Primož Roglič, Dylan Groenewegen og Steven Kruijswijk skal vænne sit til et nyt navn.

LottoNL ryger ud af navnet, som i stedet bliver Team Jumbo-Visma, efter at den norske it-virksomhed er kommet på banen som storsponsor. Det hollandske hold har også et speedskating-hold, som ligeledes får navnet.

- Vi er begejstrere over at være ny sponsor for et af verdens bedste cykel- og speedskating-hold. Vi har nået et punkt, hvor vi går fra at være et nordisk brand til at være pan-europæisk, og støtten til Jumbo-Visma-holdet bliver et vigtigt skridt, siger Øystein Moan, der er direktør i Visma, i en pressemeddelelse.

- Vi tror på, at dette sponsorat sætter Visma-brandet på Europakortet og hjælper Visma med at øge fremtoningen i Holland og hele Europa.

Sponsoratet løber i mindst fem år, mens supermarkedskæden Jumbos sponsorat løber uden nogen fastsat slutdato.

It-virksomheden kan få stor indflydelse for de sportslige resultater, mener cykelholdets træner Jac Orie.

- Som værende et norsk firma viser stor interesse i både cykling og speedskating ligesom mange hollandske firmaer. Derfor så vi det med det samme som et godt match. Jeg glæder mig til at bruge deres viden om software i forhold til at analysere store mængder data. Jeg er overbevist om, vi dermed kan tage det næste skridt i vores udvikling.

Fra 1996 til 2012 var holdet kendt som Rabobank, indtil sponsoren trak sig i mistillid en ren cykelsport.

Licensen blev overtaget af Blanco, kom siden til at hedde Belkin, før det i 2015 kom til at hedde Team LottoNL-Jumbo.

Det blev til hele 33 sejre på World Touren i 2018.

I årets Tour de France blev slovenske Roglič nummer fire i Tour de France og vandt en etape, mens den hollandske sprinter Dylan Groenewegen vandt to etaper i verdens største cykelløb. Roglič vandt også Romandiet Rundt.

I 2016 havde Steven Kruijswijk så godt som vundet Giro d'Italia, men han satte et stort forspring over styr på næstsidste bjergetape, da han styrtede på en nedkørsel.

Du kan høre meget mere til Team Jumbo i denne podcast fra TV 2 CYKLING, som du finder via iTunes, SoundCloud og Spotify. Den er dog optaget, inden holdet havde skiftet navn.