Fuglsang 'leger med tanken' om stor klassiker: - Det kan blive rigtig godt

16x9
Magnus Cort og Jakob Fuglsang kommer måske begge til at køre Flandern Rundt næste år. Foto: TV 2

Jakob Fuglsang vil gerne prøve sig af på de belgiske brosten, og det har han Magnus Corts fulde opbakning til.

Igen i 2019 bliver Jakob Fuglsang Astanas kaptajn i Tour de France, men hans optakt til det franske etapeløb kommer til at se anderledes ud. 

Fuglsang har nemlig fundet plads til et par forårsklassikere i sit løbsprogram. I starten af marts står den på toscanske grusveje i Strade Bianche, og en måned efter kan vi meget vel få den 33-årige silkeborgenser at se i en af sportens mest prestigefyldte løb.

- Jeg leger med tanken om at køre Flandern Rundt, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Jeg har kørt det en enkelt gang, og det var fedt. Vi har mistet halvdelen af vores klassikerhold, så der er lige pludselig bedre plads i truppen. 

I 2016 blev Fuglsang nummer 25 i den belgiske brostensklassiker, der hører blandt cykelsportens fem monumenter, og ifølge hans danske holdkammerat ligger løbet fint til ham. 

- Det kan blive rigtig godt. Jeg synes helt sikkert, han skal presse på for det, og jeg har også selv sagt videre, at jeg gerne vil have ham med, fortæller Magnus Cort, der står til at blive det kasakhiske holds kaptajn i løbet.

- Han har tidligere kørt brosten med succes, og han har jo en fortid som mountainbikerytter. I Flandern er der så mange højdemeter, at de lettere ryttertyper kan være med. 

Skal ikke hente flasker

Jakob Fuglsang gør sig normalt bedst i mere bjergrige terræner, og han er klar over, at det ikke bliver nogen nem opgave. 

- Jeg tror på, at jeg kan gøre det godt i Flandern, men det er et løb, hvor det hele skal spille. Man skal ramme dagen og have lidt held med sig, forklarer han.

Cykelsportens monumenter

  • Milano-Sanremo (Italien)
  • Flandern Rundt (Belgien)
  • Paris-Roubaix (Frankrig)
  • Liège-Bastogne-Liège (Belgien)
  • Lombardiet Rundt (Italien)

Af samme opfattelse er Magnus Cort, der ser klassikeren som cykelsportens næststørste endagsløb.

- På min rangliste ligger det lige under Paris-Roubaix, så det er et af de allerstørste endagsløb. Jeg forstår godt, han gerne vil med, siger Cort, der forventer at se Fuglsang i topform, hvis han tager med til Belgien.

- Han kommer ikke for at hente flasker og gå i morgenudbrud. Hvis Jakob stiller til start, er det for at lave et resultat.

Den endelige beslutning, om Jakob Fuglsang kører Flandern Rundt eller ej, bliver taget mod slutningen af marts. Flandern Rundt bliver kørt den 7. april.