Cykling

Fuglsang skal igen være Tour-kaptajn

Jakob Fuglsang får endnu en chance for at levere et topresultat i Tour de France. Philippe Lopez / Scanpix Denmark

Astana-mandskabet skal køre for den danske cykelrytter Jakob Fuglsang, når der køres Tour de France næste år.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang skal igen være kaptajn for Astana-holdet, når der køres Tour de France til næste år.

Det skriver det kasakhiske cykelhold på Twitter, efter holdet har holdt pressemøde i Altea søndag.

- Det bliver det helt store mål. Jeg vil forsøge at sprede det lidt ud og sige, at Touren ikke er det altoverskyggende, og det skal ikke kun dreje sig om Touren. Der er også andre løb, og det vil være fedt at have nogle gode resultater med i bagagen, inden vi går ind til Touren.

- Men jeg er glad for, de stadig tror på mig, og jeg får lov til at få chancen igen. Det er den af de tre Grand Tours, jeg bedste kan lide og helst vil satse på, hvis jeg selv skulle vælge, siger han til TV 2 SPORT.

Det bliver dermed andet år i træk, at danskeren får rollen som kaptajn.

Ved dette års Tour de France blev det til en skuffende 12.-plads for Fuglsang. Inden løbet havde han meldt ud, at han havde målsætning om en top-5-placering.

Hans bedste placering ved Tour de France var i 2013, da danskeren endte som nummer syv.

Udover Jakob Fuglsang meddelte Astana også, at Magnus Cort bliver en del af Tour-holdet næste år.

- De har sagt til mig, at de gerne vil have, at jeg kører Touren igen. Det har jeg sagt ’ja tak’ til. 

- Det er det største etapeløb med længder ned til det næste. Det er en ære at få lov til at være med i den trup. Der er selvfølgelig lang vej dertil, og man skal vise sit værd. Det er jo ikke sådan, at uanset hvad jeg gør, så kommer jeg til start. Jeg skal lige vise, at jeg er samme person som i 2018, siger Cort til TV 2 SPORT.

Tour de France bliver næste år kørt fra 29. juni til 21. juli.

Sådan er Jakob Fuglsangs umiddelbare program:

  • Ruta del Sol

  • Strade Bianche

  • Tirreno Adriatico

  • Flandern Rundt

  • Baskerlandet Rundt

  • Ardennerklassikerne

  • Dauphiné

  • Tour de France