Cykling

Tom Dumoulin nedprioriterer Tour de France

Tom Dumoulin blev nummer to i Giro d'Italia og Tour de France 2018.

Den næstbedste Tour de France-rytter i 2018 kommer ikke til at satse fuldt ud på løbet i 2019. Han satser i stedet på et andet løb.

Antallet af enkeltstartskilometer får Tom Dumoulin til at sætte Tour de France i anden række i den kommende sæson.

Årets nummer to satser derimod alt på at vinde Giro d’Italia, ligesom han gjorde i 2017.

- Efter at have talt om det i flere uger har vi endelig besluttet, at min hovedfokus bliver Giro d’Italia i 2019. Vi havde Touren i hovederne i meget lang tid, men Giroen har virkelig en fed rute næste år. Jeg elsker Italien, jeg elsker ruten og jeg elsker løbet. Efterfølgende kan det sandsynligt, jeg også kører klassement i Tour de France, men det er stadig ikke besluttet, siger Tom Dumoulin ifølge Cyclingnews.

I 2018 blev den hollandske tempospecialist nummer to i både Giro d’Italia og Tour de France, hvor han blev slået af henholdsvis Chris Froome og Geraint Thomas fra Team Sky.

I 2019 kører Dumoulin efter en samlet sejr, og her taler tre Giro-enkeltstarter på i alt 58,5 kilometer til Sunweb-rytterens fordel. Til sammenligning er der kun én enkeltstart på 27 kilometer i Tour de France samt en holdtidskørsel på 28 kilometer.

Tour-ruten passer til Bardet

De få enkeltstartskilometer i Tour de France 2019 har allerede været vendt flere gange, fordi det umiddelbart tilgodeser franske Romain Bardet. I modsætning til Tom Dumoulin staser han, som forventet, på Touren i 2019.

- Tour de France-ruten kan ikke passe bedre til Bardet, uden at man ville sige, at så var den skræddersyet til ham. Der er masser af bjerge og kun ganske få enkeltstartskilometer, har TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen tidligere sagt.

Chris Anker Sørensen betragter dog ikke Bardet som det mest realistiske bud på en vinder. 

De få enkeltstartskilometer kan også vise sig at blive en fordel for danske Jakob Fuglsang, der har haft svært ved at følge med eksempelvis Dumoulin i kampen mod uret.

Søndag blev det annonceret, at Jakob Fuglsang bliver Astanas Tour-kaptajn igen i 2019.