Cykling

Fuglsang har fundet årsagen til skuffende Tour-resultat

10 dårlige Tour de France-dage trak gevaldigt ned i en ellers god sæson for den 33-årige silkeborgenser.  TV 2 SPORT

Den danske Astana-kaptajns krop var i ubalance under Tour de France, hvor han måtte tage til takke med en skuffende 12.-plads.

Jakob Fuglsangs krop var stresset under Tour de France.

Og det kostede for danskeren, der var mere end 17 minutter fra den erklærede målsætning om en podieplacering.

Det viser tests, som Jakob Fuglsangs arbejdsgiver, Astana, har foretaget på bagkant af den skuffende rundfart i Frankrig.

- Jeg havde en ubalance i kroppen, fortæller Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Det var blandt andet et for højt omega 3-indhold (fiskeolier, red.), der reducerede danskerens ydeevne på cyklen.

Omega 3, der skal tilføres via kosten eller tilskud, indeholder ellers livsnødvendige fedtstoffer. Men det kan altså også have en negativ effekt på kroppen, forklarer Jakob Fuglsang med udgangspunkt i undersøgelserne.

- Det kan gå ind og forstyrre cellerne og derved forringe restitutionen. Det kan være en af grundene til, at jeg ikke har restitueret ordentligt fra dag til dag.

Flere ture i asfalten var desuden dyre for danskeren.

- De små styrt, som jeg havde i starten af Touren, var formentlig hårdere ved kroppen, end hvad jeg gerne ville have, fortæller Jakob Fuglsang.

10 dårlige dage i god sæson

Det lykkedes ikke for Jakob Fuglsang at ryste styrtene af sig.

Og han må derfor sande, at det store mål står tilbage, som en skuffelse i et ellers positivt år.

- Bortset fra de 10 sidste dage af Touren var det egentlig en god sæson. Særligt den første del af sæsonen er jeg meget tilfreds med. Den gik måske endda bedre, end jeg havde håbet på, siger Jakob Fuglsang.

Den 33-årige dansker vandt en etape i Romandiet Rundt og blev samlet toer i Schweiz Rundt.

- Men med resultatet i Touren, og særligt det, at jeg ikke følte, jeg kunne køre op til mit niveau, gør, at det trækker lidt i den anden retning. Og Touren er alligevel så stor, at den kommer til at overskygge alt andet, siger danskeren.

- Men når jeg sidder og tænker efter, så har det ikke være så dårlig en sæson, når alt kommer til alt. I bund og grund er jeg godt tilfreds med 2018-sæsonen, men der er noget at lære af, konstaterer danskeren.

Tour-kaptajn igen i 2019

Søndag meldte Astana ud, at Jakob Fuglsang efter planen får endnu en chance som kaptajn i verdens største cykelløb i det nye år.

- Jeg er glad for, de stadig tror på mig, og jeg får lov til at få chancen igen. Det er den af de tre Grand Tours, jeg bedste kan lide og helst vil satse på, hvis jeg selv skulle vælge, siger silkeborgenseren, der dog også vil satse på andre løb i sæsonen.

Jakob Fuglsangs bedste Tour de France-resultat lavede han tilbage i 2013, hvor han blev nummer syv i de samlede stilling.

2019 bliver hans tredje Tour som enevældig kaptajn for det kasakhiske storhold.