Cykling

Astana-chef frygter, at Cort laver en Valgren

Astana-chefen har fået lidt at tænke over i forhold til en eventuel forlængelse med Magnus Cort. TV 2 SPORT

Aleksander Vinokourov tror, at danske Magnus Cort kan vinde to klassikere i år. Danskeren satser på Milano-Sanremo.

Astana-overhovedet Alexander Vinokourov skal finde ud af, hvor meget is han har i maven.

Hans rytter Magnus Cort har godt nok kontrakt for hele 2019, men alligevel frygter Vinokourov allerede nu at miste danskeren.

Kasakhen tror nemlig, at Cort kommer til at lave store resultater næste år.

- For mig at se kan han måske vinde en eller to klassikere, siger Alexander Vinokourov til TV 2 SPORT.

Sker det, bliver 25-årige Cort, der har haft en strålende debutsæson med fire sejre for Astana, først rigtig populær for andre arbejdsgivere. Det ved Vinokourov alt om. 

Han går nemlig ind til den nye sæson uden danske Michael Valgren, som Team Dimension Data har haft held til at lokke væk efter en sæson, hvor danskeren blandt andet sejrede i Amstel Gold Race.

Jeg har sagt til holdet, at det skal være Milano-Sanremo

Magnus Cort

Den historie vil Vinokourov helst ikke se gentage sig.

- Jeg vil nødig miste ham ligesom Valgren, som vandt klassikere og så indgik en ny kontrakt, siger kasakhen.

Milano-Sanremo er målet

Selv er Magnus Cort, der fik sit store gennembrud med en Tour de France-etapesejr i juli måned, med på planen om også at vinde en klassiker.

- Ja, det ville ikke være dårligt. Jeg har sagt til holdet, at det skal være Milano-Sanremo. Så jeg tager gerne sejren der og skriver kontrakten bagefter, griner danskeren og uddyber valget af den italienske klassiker som sæsonmål.

- Jeg har kørt det to gange – begge gange med fine resultater. Jeg tror, det passer mig godt, for det er et hårdt løb, hvor de tungeste sprintere bliver siet fra eller måske slet ikke er til start.

Han er allerede godt integreret. Og han har vist, at han har moralen til at komme med i Touren igen

Alexander Vinokourov

- At komme hjem og spurte i en gruppe, hvor folk er mærkede, passer mig godt. Der tror jeg, at jeg kan bide skeer med, hvem der ellers måtte være af hurtige folk, mener Cort.

Hans kasakhiske chef er enig, men nævner alligevel et punkt, hvor bornholmeren kan forbedre sig.

- Vi vidste, hvad han var i stand til. At han kunne vinde klassikere. At han kunne vinde spurter i små grupper. Jeg mener, at han vil være i stand til at vinde klassikere. Han skal bare have større selvtillid. For jeg kan se, at når kampen om positionerne begynder, så har han det svært. Men i spurten har han ikke brug for nogen til at tage ham med, siger Alexander Vinokourov.

Skal også køre Touren

Det er ikke alle forundt at kunne vælge et løb som Milano-Sanremo at gå efter, men Magnus Cort føler selv, at han er kommet højere op i hierarkiet hos Astana i løbet sit første år på holdet.

- Helt sikkert. Jeg har været her et år og kender de forskellige sportsdirektører og ryttere. Og jeg har kørt en god sæson, så jeg føler selvfølgelig, at jeg er steget i lidt graderne, og at jeg kan tillade mig at sige noget nu, hvor de lytter til mig.

Også den opfattelse deler Alexander Vinokourov.

- Han er allerede godt integreret. Og han har vist, at han har moralen til at komme med i Touren igen, siger Astana-chefen, der derfor har spurgt danskeren, om han vil køre løbet, hvor Jakob Fuglsang bliver kaptajn.

Det har Magnus Cort sagt ja til. Bornholmeren kom til Astana fra Orica-Scott.

Du kan høre meget mere til Astana i denne podcast fra 'TV 2 CYKLING', hvor vi ser nærmere på holdets muligheder i 2019.