Cykling

Vuelta-overraskelse bryder ny kontrakt, inden den er begyndt

Østrigske Stefan Denifl har af ukendte årsager valgt at bryde den kontrakt, han netop havde indgået med CCC Team.

For bare to måneder siden skrev østrigeren Stefan Denifl under på en kontrakt med World Tour-holdet CCC Team (tidligere BMC Racing, red.), men nu er det nye eventyr slut, allerede inden det begyndte.

- CCC-holdet og Stefan Denifl er blevet enige om at bryde den kontrakt, der stod til at træde i kraft den 1. januar 2019. Af personlige årsager har Stefan ønsket at bryde kontrakten, hvilket den sportslige ledelse i CCC har accepteret. Af respekt for Stefans privatliv ønsker hverken holdet eller Stefan at kommentere dette yderligere, skriver holdet i en kort pressemeddelelse.

Denifl var ligesom flere danskere på kontrakt hos Aqua Blue Sport, der pludselig meddelte, at holdet lukkede. Derfor kom en stor række ryttere under pres for at finde nye hold.

Med en overraskende etapesejr i sidste års Vuelta a España og en samlet sejr i Østrig Rundt var Denifl dog ikke blandt de ryttere, der havde svært ved at finde en nyt hjem. Samtidig beskrev han i slutningen af oktober skiftet til CCC som sit klare førstevalg, og at han som rytter ikke kunne ønske mere.

- Jeg vil tilbage på mit niveau fra 2017, hvor jeg var i stand til at vinde løb her og der. Selvom mit løbsprogram ikke er fastlagt endnu, vil det være fedt at køre Giro d'Italia, og så er det min drøm at køre Tour de France på et tidspunkt. At køre på World Tour-niveau betyder, at der er så mange gode løbsmuligheder, og jeg er glad for at være tilbage på det niveau, sagde Denifl for to måneder siden i forbindelse med sit skifte.

De tanker må nu altså lægges på hylden, indtil Denifl melder nærmere ud omkring sin fremtidige karriere.

I modsætning til sidste sæsons succesår har der i år været flere problemer for østrigeren, der missede en stor del af starten på sæsonen, inden han i juli blev ramt af en hjernerystelse efter et uheld i træningen.

Siden vendte han tilbage i august og sluttede sæsonen med at køre det franske løb Tour du Limousin, inden hans tidligere hold Aqua Blue Sport altså meddelte, at de lukkede.

Holdet har desuden oplyst mandag formiddag, at de i stedet har skrevet kontrakt med den anden østriger Riccardo Zoidl, der kommer fra holdet Team Felbermayr - Simplon Wels.