Cykling

Verdensmester undskylder hård kritik - arrangører tog tid, da han vaskede sig efter løb

Wout Van Aert var ingenlunde tilfreds med, at der blev taget tid på hans "nedvarmning".  David Stockman / Scanpix Denmark

Det huede på ingen måde Wout Van Aert, at UCI stillede et ur op til ære for ham efter et World Cup-løb.

En tablet, der viste et nedtællingsur, stjal fokus efter seneste afdeling af World Cuppen i cykelcross.

Uret stod i teltet, hvor rytterne klædte om efter løbet i belgiske Namur til ære for den forsvarende verdensmester i disciplinen, Wout Van Aert. Men han var på ingen måde tilfreds med nedtællingen på 10 minutter og kastede sig derfor ud i en hård kritik. Og det fortryder han nu.

- Jeg vil gerne undskylde til UCI (den internationale cykelunion, red.) for mine kommentarer om det nye nedtællingssystem, skriver Van Aert i et tweet.

Kritikken var til dels rettet mod netop cykelunionen, der tog beslutningen om at sætte uret op. Afgørelsen var angiveligt en konsekvens af, at den førende rytter i årets World Cup, hollandske Mathieu Van der Poel, havde brokket sig over, at hans største rival var for længe om at gøre sig klar til podieceremonien.

Det fik altså UCI til at stille et ur, der skulle sikre, Wout Van Aert var klar til podieceremonien i tide. De tre bedste ryttere er nemlig forpligtede til at stille sig op på podiet og lade sig hylde senest 10 minutter efter, den sidste rytter har passeret målstregen. 

Vækker minder om skoletiden

Efter ceremonien, hvor Wout Van Aert indtog andenøverste trin, udtalte han sig til belgiske medier.

- Jeg synes, andre problemer bør løses først. Det her minder mig lidt om skoletiden, hvor jeg blev nødt til at sprinte på cyklen for at nå det til tiden, sagde han ifølge Cyclingnews.

- Jeg kan overhovedet ikke røre Mathieu i år, men alligevel gør han et problem ud af, at jeg bruger to minutter ekstra på at blive vasket. Hvis jeg havde vundet 20 crossløb, ville jeg bekymre mig om andre ting, lød det videre fra verdensmesteren med henvisning til, at Van der Poel har været urørlig i indeværende sæson og vundet alle løb, han har stillet til start i.

Men nu har piben altså fået en anden lyd fra rivalen Van Aert, der afslutter sit undskyldende tweet med følgende ord:

- Jeg er enig i nedtællingssystemet, fordi det gør tingene klare for alle. Glædelig jul, vi ses på Zolder!

Netop løbet på Zolder-banen i Heusden kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15 onsdag.