Cykling

Valgren ser frem til rolle som enekaptajn: - Astana skød med spredehagl

Valgren skal i den kommende sæson køre for Dimension Data, hvor han bliver kaptajn. Det var ikke tilfældet hos Astana, der spillede på flere heste.

Når Michael Valgren fra den kommende sæson skal køre for Team Dimension Data, kommer han til at prøve noget, han ikke har prøvet før.

Danskeren får nemlig sammensat et hold omkring sig, som skal støtte ham fuldstændig i løbene - og især i klassikerne. 

Dermed mener danskeren selv, at han i 2019 får bedre mulighed for at køre sine egne chancer. Og det er den, som han måske manglede lidt hos Astana.

- Jeg siger ikke, at Astana ikke gav mig chancer også, men måske var der for mange kaptajner, og de var lidt op til dig selv at lave resultater. Astana skyder med spredehagl, hvor der er mange ryttere til klassikerne. Dimension Data skyder kun med ét missil og forhåbentlig bliver det mig, siger Michael Valgren til Cyclingnews.

- Dimension Data gav mit et tilbud, jeg snakkede med Rolf Aldag, og jeg kunne se helt præcist, hvordan de ville bruge mig på holdet, og hvordan de ville bruge de andre ryttere til at hjælpe mig, og det kunne jeg godt lide. Det er en af de store forskelle i forhold til Astana. Dimension Data ville have mig, og de viste, at de har stor tillid til, at jeg skal lave nogle store resultater.

Nervøs hvert år

Selvom Michael Valgren ikke ligefrem er nyprofessionel længere, kan han stadig godt mærke, når en ny sæson skal til at i gang.

- Jeg er nervøs hvert år, uanset om jeg har skiftet hold eller ej. Jeg tænker altid, om jeg stadig er ung nok til at udvikle mig mere i de kommende år, eller om det vil være det samme, og at jeg ikke forbedrer mig.

Dimension Data har til denne sæson forlænget med Ben O'Conner, Edvald Boasson Hagen, Ben King, Reinardt Janse van Rensburg, Mark Renshaw og Mark Cavendish.

Michael Valgren leder de nye ryttere an, som også inkluderer Danilo Wyss, Roman Kreuziger, Stefan De Bod, Rasmus Tiller, Lars Ytting Bak, Enrico Gasparotto, Giacomo Nizzolo og Gino Mader.