Cykling

Dansk landsholdsrytter testet positiv for doping

Cykelfelt. Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Ifølge Jyllands-Posten er en ung dansk landsholdsrytter taget i en dopingtest i 2018.

Dansk cykelsport er ramt af en dopingsag. 

Ifølge Jyllands-Posten har en ung, dansk landsholdsrytter i 2018 afleveret en positiv dopingprøve i forbindelse med et udenlandsk løb i foråret.

Vi får at vide, at der er en sag i juni 2018

Morten Anderson, kommunikationschef Dansk Cykle Union

Sagen bliver lige nu behandlet ved Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), der står for antidopingarbejdet i international cykelsport, skriver avisen. 

Morten Anderson, kommunikationschef Dansk Cykle Union, bekræfter over TV 2 SPORT, at der er sat gang i en sag.

- Vi får at vide, at der er en sag i juni 2018. Vi kan ikke sige noget, da sagen ikke er lukket endnu. Vi kan kun bekræfte, at der er åbnet en dopingsag.

- Lige så snart, der er en afgørelse i en sag, vil vi meget gerne kommentere det, men vi følger WADAs kodeks, hvilket betyder, at vi slet ikke må kommentere denne her sag, fortæller Morten Anderson.

Unionens formand, Henrik Jess Jensen, bekræfter til TV 2 SPORT, at rytteren er suspenderet.

Til Jyllands-Posten siger han:

- Rytteren er indtil videre suspenderet på alle landshold. Det er praksis, når man er blevet testet positiv for et medikament, som er på pluslisten.

Ingen endelig afgørelse

Jyllands-Posten skriver, at avisen er bekendt med rytterens navn, og at den pågældende rytter er et meget stort talent, som ikke har kørt løb i efteråret. 

Avisen oplyser ikke navn, køn eller alder på rytteren, men skriver "han" om personen i artiklen. Avisen oplyser også, at det ikke har været muligt at komme i kontakt med den pågældende rytter.

Ifølge Jyllands-Posten drejer det sig om stoffet methylhexanamin, som er et præstationsfremmende middel, der er forbudt at have i kroppen under konkurrencer. 

Der foreligger endnu ikke en endelig afgørelse i sagen. 

Anti Doping Danmark kender til sagen

En rytter, som er testet positiv, har mulighed for at komme med en forklaring og få åbnet B-prøven inden endelig dom, men ifølge Jyllands-Postens oplysninger har den danske rytter indtil videre valgt at trække sagen i langdrag.

Tidligere har atleter fået karantæne i alt imellem seks måneder og fire år for at have stoffet i kroppen under konkurrencer.

Hos Anti Doping Danmark (ADD) bekræfter direktør Michael Ask, at han er bekendt med sagen, som kører i CADF, hvorfor det kun er den organisation, der kan kommentere sagen. 

Repræsentanter fra både DCU og ADD har på et møde ifølge avisen opfordret rytteren til at tilstå eller forklare sagens rette sammenhæng. 

Ifølge avisen har rytteren bedt om at få karantæneperioden sat i gang, selv om han ikke har tilstået, fordi rytteren på den måde vil være i gang med at afsone en eventuel karantæne.