Cykling

Dumoulin langer ud efter Tour-ruten

Tom Dumoulin kørte både Giro og Tour de France i 2018. Stephane Mahe / Ritzau Scanpix

Team Sunweb-kaptajnen Tom Dumoulin foretrækker Giroens rute frem for Tourens. Ikke mindst på grund af enkeltstartskilometerne.

Der er kommet færre enkeltstartskilometer i Tour de France i løbet af de seneste år, og i 2019 er der kun 27 kilometer.

Det er for lidt for Team Sunweb-stjernen Tom Dumoulin.

- Jeg ville gerne have haft mange flere enkeltstartskilometer i Touren, men jeg kan forstå, hvorfor de tænker, som de gør (ASO, red.), siger Tom Dumoulin til cyclingnews.com med henvisning til Tour de France-arrangørerne, der de seneste år har forsøgt at gøre løbet mere spændende ved at have få enkeltstartskilometer i løbet.

Sammenligner man gennemsnittet af de seneste fem års udgaver af den franske rundtur med antallet af enkeltstartskilometer i 1994-98, ser man en markant forskel.

I perioden 2014-18 blev der i gennemsnit kørt 38 kilometers enkeltstart, mens der fra 1994-98 blev kørt 114 kilometer i snit.

Men færre enkeltstartskilometer giver ikke automatisk mere spænding i løbet, mener Tom Dumoulin.

- Du kan se, at de seneste to udgaver af Giroen har haft ret mange enkeltstartskilometer (69 km i 2017 og 44 km i 2018, red.), og det har givet dig et meget mere åbent løb.

- I 2017 var Quintana nødt til at angribe mig fra den første dag i bjergene, fordi han vidste, at hvis han ikke angreb mig nu og ventede til den sidste uge og den sidste dag i bjergene, så ville han ikke have nok tid.

- Tour-arrangørerne tror, at man lukker løbet ned med flere enkeltstartskilometer, men du åbner det faktisk op, mener Tom Dumoulin.

Havde planlagt at køre Touren

Også i 2019 er forskellen på Tour de France og Giro d’Italia markant.

Giroen byder på 58,5 kilometer enkeltstart, mens Touren kun har 27 enkeltstartskilometer på programmet.

Den forskel har været afgørende for, at Tom Dumoulin har valgt at satse på den italienske Grand Tour frem for den franske, siger han til cyclingnews.com.

- Jeg havde planlagt at køre Tour de France i 2019, og det gjorde holdet også, men det ændrede sig, da jeg så den gode Giro-rute og den ikke så gode Tour-rute – set med mine briller, siger Tom Dumoulin.

Giro d’Italia begynder den 11. maj og slutter den 2. juni.

Tom Dumoulin vil lade perioden efter Giroen afgøre, om han kommer til at stille op i Tour de France, som han blev nummer to i sidste år.