Cykling

Norsk debutant tabte fire kilo på etape: - Det er alt for meget

Ekspert kalder det 'helt sindssygt', at norske Carl Frederik Hagen tabte fire kilo på første etape i Tour Down Under.

Rytterne havde ingen problemer med at holde varmen ved første etape af årets første World Tour-løb, Tour Down Under.

Termometeret viste op mod 40 grader, og kiggede rytterne op, blev de blændet af sol fra en tæt på skyfri himmel. Etapens 129 kilometer skulle dog tilbagelægges, og det blev en hård tur i sadlen for blandt andre den norske rytter Carl Fredrik Hagen.

Jeg drak omkring ti flasker undervejs og mistede fire kilo

Carl Frederik Hagen, cykelrytter

I sit første løb som World Tour-rytter for Lotto Soudal-mandskabet var han helt udtømt for energi, da han kom i mål efter tre timer og 20 minutter i den australske bageovn.

- Det var helt sygt varmt. Da jeg rullede tilbage til hotellet på 16 kilometer, cyklede jeg i søndagstempo med 160 i puls, siger han til TV 2 Norge.

Nordmandens fornemmeste opgave var at køre holdets australske sprinter, Caleb Ewan, i stilling til massespurten. Derfor blev han sendt i fronten af feltet for at holde snor i etapens udbrud, og her sad han så og stegte i hovedparten af etapen.

- Jeg drak omkring ti flasker undervejs og mistede fire kilo. Det er alt for meget. Men jeg har alligevel knap nok kapacitet til at drikke mere uden at få ondt i maven. Det er en stor udfordring, siger han.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, som kommenterer etaperne ved Tour Down Under, er så stort et vægttab opsigtsvækkende.

- Det er bestemt ikke normalt. Det er jo faktisk helt sindssygt. Hvis man er to procent dehydreret, er det voldsomt, men ham her er jo minimum på fem procent, siger Chris Anker Sørensen.

Carl Fredrik Hagen kom i mål som nummer 101 sammen med hovedfeltet og dermed i samme tid som etapevinder Elia Viviani.