Cykling

Rytter smidt ud af løb efter anklager om krænkelse af tjener

Her ses Iljo Keisse under et pressemøde i argentinske San Juan tirsdag. Ifølge lokale medier er han anklaget for at have krænket en tjener.

Løbsledelsen bag Vuelta a San Juan vil ikke lade Iljo Keisse fortsætte i det argentinske cykelløb.

Den belgiske cykelrytter Iljo Keisse er blevet smidt ud af løbet Vuelta a San Juan på grund af "adfærd, der påvirker omdømme og ære for organisationen bag Vuelta a San Juan, UCI (den internationale cykelunion) og cykling generelt". Det skriver løbsledelsen i en pressemeddelelse på Twitter.

Hvis det stod til mig, skulle hele holdet forlade Vuelta a San Juan

Patrick Lefevre, Quick Step-boss

Udelukkelsen af Keisse, der er holdkammerat med danske Michael Mørkøv, Kasper Asgreen og Mikkel Honoré på storholdet Deceuninck-Quick Step, sker ifølge et lokalt medie, fordi han har krænket en 18-årig kvindelig tjener seksuelt.

På Twitter beklager Quick Step-rytteren sine handlinger.

- Jeg vil gerne undskylde til alle for en gestus, der skete, mens der blev taget et billede i løbet af ugen. Jeg ville ikke fornærme nogen, og jeg fortryder meget. Jeg ved, jeg har begået en fejl, men jeg er ikke en respektløs person. Jeg er virkelig ked af det, skriver Iljo Keisse.

På fotografiet, som man kan se i dette tweet, skubber den 36-årige cykelrytter sit underliv i retning af kvinden, mens han holder sin højre hånd bag nakken.

Medie: Keisse politianmeldt

Ifølge Telesoldiario har den kvindelige tjener besluttet sig for at politianmelde Iljo Keisse på baggrund af hændelsen. Hun havde bedt om et billede med Keisse og fire holdkammerater på en café i den argentinske by San Juan.

- Jeg vidste ikke, Vuelta a San Juan var i gang. De forklarede, hvad de laver, og de sagde, at de var der for at konkurrere. Jeg bad om et billede, og jeg følte, de opildnede mig. Jeg følte, det var et uheld, men jeg indså senere, at det ikke var et uheld, forklarer hun ifølge det lokale medie.

- De kan ikke komme til et andet land og behandle kvinder som værdiløse objekter. Det her er Argentina, og han kan ikke komme og gøre, hvad der passer ham.

Truer med at trække holdet

Over for det belgiske medie Het Laatste Nieuws tager en talsmand for Quick Step sin kollega i forsvar:

- Iljo har forklaret sine handlinger og beklaget dybt. Måden, han poserer på, var ment som en joke, men nu har han det virkelig skidt med det. Efter han har undskyldt, er sagen endt uden konsekvenser.

Quick Steps holdchef Patrick Lefevre er knap så besindig. Han truer med at trække holdet fra løbet som direkte konsekvens af, at Keisse er blevet smidt ud.

- Hvis det stod til mig, ville hele holdet forlade Vuelta a San Juan. Vi ser på, hvad UCI's regler siger, og når vi har gjort det, beslutter vi, om vi starter eller ej, siger han til Het Laatste Nieuws.

'Hun vil have penge, ikke?'

Patrick Lefevre fortsætter med en kritik af den 18-årige kvindelige tjener, der har politianmeldt Iljo Keisse:

- Selvfølgelig er jeg ikke glad for måden, hvorpå Iljo poserer. Det er forkert, og det ved han selv. Men han betalte 70 euro i bøde (523 danske kroner, red.), og politiet lukkede sagen. Alligevel fortsætter den kvinde med at gøre en sag ud af det. Hun vil have penge, ikke?

Den påstand afviser servitricen ifølge den spanske sportsavis Marca.

- Jeg vil ikke have penge. Mine forældre har penge, og jeg arbejder her, for at jeg ikke skal bede om penge fra dem. Jeg anmeldte ham ikke for pengenes, men af hensyn til min egen værdighed, siger hun.

Ifølge det lokale medie Telesoldiario vil Iljo Keisse blive stillet for retten i Argentina.