Dansker fik skræk-debut som professionel

16x9
Rasmus Byriel Iversen styrtede i sit første løb som professionel. Foto: Lotto Soudal / www.lottosoudal.be

Rasmus Byriel Iversen var i udbrud, blev kåret som den mest angrebsivrige rytter, inden han styrtede og - sandsynligvis - brækkede sit kraveben.

En begivenhedsrig eftermiddag for den danske Lotto Soudal-rytter Rasmus Byriel Iversen endte i en stor nedtur.

I sin debut som professionel cykelrytter styrtede han og har brækket et kraveben. Det meddeler hans belgiske hold på sin Twitter.

- Rasmus Byriel Iversen var et af de største ofre fra et massestyrt. Det stod hurtigt klart, at han har brækket sit kraveben, siger sportsdirektør Marc Sergeant i en pressemeddelelse efter løbet.

Efter et godt 2018 for det italienske U23-hold General Store Bottoli fik det belgiske storhold Lotto Soudal øjnene op for sønderjyden, og på januars sidste dag i 2019 var han klar til at debutere i endagsløbet Trofeo Ses Salines, Campos, Porreres, Felanitx på Mallorca.

- I morgen (torsdag, red.) er dagen for min debut for Lotto Soudal (jeg sværger, jeg er ikke nervøs), skrev han onsdag på sin Twitter.

Debuten benyttede den 21-årige rytter til at gå i udbrud. Her sad han længe, indtil han blev hentet af feltet med omkring 30 kilometer til mål. 11 kilometer senere gik det galt, da han var indblandet i et styrt.

Torsdag aften har han på sin Twitter-konto sendt et billede af ham selv fra hospitalet:

- Jeg havde en ret sindssyg debut i dag. Jeg var i morgenudbruddet, hvor jeg vandt bjergprisen samt blev den mest angrebsivrige. Efter vi blev hentet, hjalp jeg resten af Lotto Soudal-folkene med at komme i position, men så var der et stort styrt. Og her er jeg, skriver han.

Rasmus Byriel Iversen har skrevet kontrakt med det belgiske World Tour-hold til enden af 2020.

TV 2 SPORT forsøger at få en status fra den uheldige rytter.