Cykling

Disciplin i seksdagesløb dedikeres til afdøde Gert Frank

Den tidligere seksdageskonge Gert Frank blev fotograferet på Ballerup Super Arena den 25. januar 2016. Michael Bothager / Scanpix Denmark

Den nyligt afdøde cykellegende Gert Frank æres ved det københavnske seksdagesløb i Ballerup Super Arena.

Disciplinen 75 kilometer handicapjagt i det københavnske seksdagesløb dedikeres til Gert Frank. Det fortæller løbets ejer Michael Sandstød til TV 2 SPORT.

- Det gør vi på en måde, hvor vi ikke har valgt at holde et minuts stilhed, men vi kører et diashow omkring Gert Frank, og vi viser Gert Frank, som han gerne vil vises. Vi gør det også ved at ære den hårdeste jagt i hele verdens seksdagesløb, siger Michael Sandstød.

Gert Frank døde den 20. januar i en alder af 62 år.

- Det er selvfølgelig meget, meget trist. Vi har dedikeret handicapjagten på mandag til at være Gert Franks æresløb. Vi håber rigtig meget, at fans vil være med til at ære Gert Frank, lyder det videre fra Sandstød

Gert Frank var i 1970'erne og 1980'erne en af landets bedste cykelryttere på banen, hvor han sammen med Hans-Henrik Ørsted udgjorde et af de mest kendte par nummer 7 i Danmark.

Seksdagesløbet foregår i Ballerup Super Arena. Det bliver afviklet over seks dage, hvor rytterne stiller op i seks forskellige discipliner, hvori de kæmper om point til et samlet klassement.

Den forsvarende mester Michael Mørkøv stiller til start med 18-årige Oliver Wulff Frederiksen. Sidste år vandt Mørkøv det københavnske seksdagesløb for syvende gang i karrieren med belgiske Kenny De Ketele som makker.

Du kan seksdagesløbet, der begynder torsdag klokken 20.15, på TV 2 SPORT.